Δυναμικό πλάνο ανάπτυξης ετοιμάζει για το 2019 ο κλάδος εστίασης του ομίλου Vivartia, έχοντας υπογράψει ήδη συμφωνίες για την δημιουργία νέων καταστημάτων εντός και εκτός συνόρων.

Ειδικότερα, το πρώτο εξάμηνο του 2019, θα αναπτύξει το σήμα Goodys Burger House σε Κύπρο, Μάλτα και Σαουδική Αραβία και το σήμα Flocafe Espresso Room στο Κατάρ. Παράλληλα, μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται η λειτουργία του δεύτερου καταστήματος Flocafe Espresso Room σε κεντρικό σημείο του Λονδίνου.

Ο όμιλος αναμένεται να κλείσει τη χρονιά έχοντας παρουσία συνολικά σε 12 χώρες -εκτός της Ελλάδας- με 19 σημεία.

Και το 2018, ο όμιλος εστίασης της Vivartia ακολούθησε δυναμική πορεία ανάπτυξης, επενδύοντας σε τρεις στρατηγικούς πυλώνες, που αφορούν στη διεύρυνση της διεθνούς του παρουσίας, στην έμφαση στις αγορές τουριστικού ενδιαφέροντος και στον εμπλουτισμό του χαρτοφυλακίου του με νέες δραστηριότητες και νέα σήματα.

Σύμφωνα με την διοίκηση κλάδου εστίασης του ομίλου, το 2018 αποτελεί χρονιά-ορόσημο για την εδραίωση της παρουσίας του στο εξωτερικό, με την επέκταση 3 βασικών σημάτων του σε 4 νέες χώρες. Μέσω των διεθνών στρατηγικών συνεργασιών του, ο όμιλος απέκτησε παρουσία σε Τσεχία και Ρωσία με 4 σημεία και 3 διαφορετικά σήματα. Πιο συγκεκριμένα, μέσω της Autogrill άνοιξαν τα καταστήματα La Pasteria και Flocafe Espresso Room (FER) στο νέο μεγάλο εμπορικό κέντρο «Prague the Style Outlet», ενώ μέσω της εταιρίας SSP τα σήματα La Pasteria και Goody’s Burger House (GBH) έκαναν την εμφάνισή τους στο αεροδρόμιο Sheremetyevo της Μόσχας. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που το σήμα La Pasteria επεκτείνεται στο εξωτερικό, αποκτώντας ταυτόχρονη παρουσία σε 2 σημαντικές χώρες. Πρόσφατα, προστέθηκαν και 2 νέα Goody’s Burger House στο Yerevan της Αρμενίας.

Ο όμιλος συνεχίζει να ενισχύει την παρουσία του και στα αεροδρόμια, αναβαθμίζοντας διαρκώς τα υφιστάμενα σημεία και δημιουργώντας νέα. Πιο συγκεκριμένα, το 2018 προχώρησε στη δημιουργία 20 νέων σημείων σε 5 αεροδρόμια σε όλη την Ελλάδα, ανάμεσα στα οποία το δεύτερο μεγαλύτερο Αεροδρόμιο της Χώρας, το Αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», καθώς και το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο όμιλος προχώρησε στη δημιουργία 5 νέων Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) σε Ιόνια και Νέα οδό, αυξάνοντας τη συνολική του παρουσία σε 26 Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών, με 14 Olympus Plaza και 12 Goody’s Burger House/Flocafe Espresso Room, τα οποία αναμένεται να εξυπηρετούν περισσότερους από 10 εκ. πελάτες ετησίως.

Το 2018 ο όμιλος Vivartia διεύρυνε τη γκάμα των δραστηριοτήτων του μπαίνοντας σε νέες κατηγορίες στον τομέα της εστίασης. Πέραν της επέκτασης στον τομέα του μαγειρευτού φαγητού μέσω του «Forky», προχώρησε και στη δημιουργία του νέου σήματος «Its All Grεεk», μιας σύγχρονης έκδοσης Ελληνικού ψητοπωλείου με έμφαση στο κοντοσούβλι. Το νέο σήμα έκανε την εμφάνισή του στο εμπορικό κέντρο McArthur Glen, με το δεύτερο κατάστημα πόλης να ανοίγει εντός Δεκεμβρίου στο Village Park στο Ρέντη, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει την ανάπτυξή του και στα αεροδρόμια.

Στο πλαίσιο της συνολικής αναβάθμισης της παρουσίας του στα αεροδρόμια, ο όμιλος σύστησε στο τουριστικό κοινό άλλα 2 νέα concepts, το «Forno Luca» με έμφαση σε γεύσεις snacking ιταλικής προέλευσης και το «Bistro Dei Cavalieri», ένα ιταλικό μπιστρό με χειροποίητη pizza που ψήνεται σε ξυλόφουρνο.

Παράλληλα, συνεχίζει τη δραστηριοποίησή του στην ελληνική αγορά με περαιτέρω ενδυνάμωση της παρουσίας των υφιστάμενων σημάτων του σε στρατηγικά σημεία, όπως για παράδειγμα τα νέα καταστήματα Goody’s Burger House στο Γκάζι και στο εμπορικό κέντρο Fashion City Outlet στη Λάρισα ή το νέο Flocafe Espresso Room στο εμπορικό κέντρο Veso Mare στην Πάτρα. Η παρουσία των σημάτων ενισχύεται από την εμφάνιση των νέων food trucks των Goody’s Burger House & everest σε σημαντικές μουσικές εκδηλώσεις όπως το Release και το Ejekt Festival.

Η ανάπτυξη του ομίλου κατά το 2018 οδήγησε σε αύξηση του αριθμού των άμεσα απασχολουμένων στις εταιρίες του ομίλου εστίασης της τάξης του 9%, με τη δημιουργία 250 νέων θέσεων εργασίας. Ο όμιλος εστίασης της Vivartia αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο εργοδότη στον χώρο της εστίασης στην Ελλάδα, απασχολώντας περισσότερους από 2.500 άμεσα και 5.000 έμμεσα εργαζομένους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here