Από τον ΟΠΑΠ στα τρόφιμα για την Emma Capital και από την καταστροφή στη σωτηρία για τον Όμιλο MIG.  Tο  ισχυρό διεθνές επενδυτικό γκρουπ EMMA Capital, ιδιοκτησίας Jiri Smejc κατέθεσε πρόταση εξαγοράς του ομίλου τροφίμων Vivartia, θυγατρικής της MIG. 

Η EMMA Capital επιδιώκειτην εξαγορά του συνόλου των μετοχών της Vivartia Συμμετοχών (ελέγχει τις εταιρείες ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ, GOODY’S, EVERESΤ, ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ) από τις MIG και Τράπεζα Πειραιώς, προσφέροντας περίπου 600 εκατομμύρια ευρώ σε συνολική αξία εξαγοράς, που μετά την αφαίρεση του χρέους του ομίλου αντιστοιχούν σε περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ μετρητά για τους δύο μετόχους στον όμιλο τροφίμων.

Η EMMA Capital προτείνει να εξαγοράσει ένας μέρος τoυ χρέους της Vivartia από τις ελληνικές τράπεζες, με άμεση καταβολή μετρητών. Ως αντάλλαγμα ζητά ένα μικρό “κούρεμα” των δανείων. Με την πρόταση αυτή, ο δανεισμός της Vivartia θα μειωθεί σημαντικά, ενώ το εναπομείναν ποσό θα εξυπηρετείται κανονικά από την EMMA, γεγονός που θα εγγυάται την υγιή και βιώσιμη πορεία του ισολογισμού της Vivartia.

Πάντως η MIG σε ανακοίνωσή της στο ΧΑ προσπαθεί να μετριάσει τις προσδοκίες:

«Κατόπιν ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σε σχέση με δημοσιεύματα του Τύπου, η «MARFIN INVESTMENT GROUP ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» επιβεβαιώνει ότι υπήρξε αποδέκτης μη δεσμευτικής εκδήλωσης ενδιαφέροντος υπό όρους από την «EMMA CAPITAL LIMITED» για την εξαγορά έως και του συνόλου του ποσοστού συμμετοχής της (92,1%) στην «VIVARTIA ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.».

Η Εταιρία έχει ήδη ενημερώσει την ενδιαφερόμενη ότι δεν είναι σε θέση κατά το τρέχον διάστημα να εισέλθει σε συζητήσεις για το περιεχόμενο της ως άνω μη δεσμευτικής εκδήλωσης ενδιαφέροντος, δεδομένου ότι, όπως έχει ήδη ανακοινώσει στο επενδυτικό κοινό (1.8. και 8.8.2019), ευρίσκεται σε αποκλειστικές συζητήσεις για την αναχρηματοδότηση του εταιρικού δανεισμού της με επενδυτικά κεφάλαια, στο πλαίσιο των οποίων παρέχονται οι συνήθεις στις περιπτώσεις αυτές πληροφορίες για την διενέργεια οικονομικού και νομικού ελέγχου.

Η Εταιρία θα προβαίνει σε ανακοινώσεις προς το επενδυτικό κοινό, εφόσον προκύπτει οποιαδήποτε ανακοινώσιμη πληροφορία»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here