Αποτελεί ένα από τους πιο αναγνωρισμένους ουρανοξύστες στον κόσμο, άρτιο δείγμα της αρχιτεκτονικής Aρ ντεκό, αγαπημένο κτίριο των κατοίκων της Νέας Υόρκης και πλέον πωλείται!

Ο λόγος για το κτίριο Chrysler, το οποίο αγοράστηκε από το Abu Dhabi Investment Council το 2008 έναντι $800 εκατ. σε συνεργασία με την εταιρεία ακινήτων Tishman Speyer.
Η τιμή ακόμη δεν είναι γνωστή, καθώς η εταιρεία CBRE που θα αναλάβει το μάρκετινγκ της πώλησης αρνήθηκε να αποκαλύψει το τίμημα. Πάντως, το συνολικό ποσό συνδέεται και με την ενοικίαση του οικοπέδου πάνω στο οποίο είναι χτισμένος ο ουρανοξύστης (σύμφωνα με το Bloomberg, το ετήσιο νοίκι είχε διαμορφωθεί από το 2017 και μετά στα 32,5 εκατομμύρια δολάρια).

Το κτίριο Κράισλερ κατασκευάστηκε το 1930 για να φιλοξενήσει τα γραφεία της αυτοκινητοβιομηχανίας Chrysler και για μικρό χρονικό διάστημα, μόλις 11 μήνες, υπήρξε το υψηλότερο κτίριο στο κόσμο, αλλά τότε τον τίτλο κατέλαβε το Empire State Building. επισκέπτη απειλητικά.

Ο ουρανοξύστης είναι αναγνωρίσιμος λόγω της κορυφής του, η οποία είναι καλυμμένη από ατσάλι Nirosta και διανθισμένη με τριγωνικά παράθυρα.

Σήμερα το κτίριο είναι το τέταρτο σε ύψος στην Νέα Υόρκη (έχει ύψος 1.046 πόδια ή 318,82 μέτρα) ύστερα από το Εμπάιρ Στέιτ (Empire State Building, ύψος 1.250 πόδια ή 381 μέτρα), τον Πύργο της Τράπεζας της Αμερικής (Bank of America Tower, ύψος 1.200 πόδια ή 365,76 μέτρα) και το υπό κατασκευή One World Trade Center, το οποίο ονομάζεται και «Πύργος της Ελευθερίας».

Αβέβαιο το μέλλον του

Πρόσφατα δημοσιεύματα θέλουν την Amazon να είναι κοντά σε συμφωνία για ενοικίαση μέρους του χώρου. Από την πλευρά του, ο κριτικός αρχιτεκτονικής Πολ Γκόλντερμπεργκερ, σε τουίτ, αναφέρθηκε στο Chrysler Building ως «ένα από τα πιο λαμπρά αρχιτεκτονήματα που έγιναν ποτέ – και ακόμη και σήμερα ο πιο αγαπητός ουρανοξύστης στη Νέα Υόρκη» και είπε ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για μετατροπή του σε κτίριο κατοικιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here