Ως «δυναμικό φαινόμενο» χαρακτήρισε την πανδημία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, τονίζοντας, παράλληλα, ότι μεταξύ των μέτρων που εξετάζονται δεν είναι η καθολική χρήση μάσκας.
Ο Στέλιος Πέτσας μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» για την πορεία της πανδημίας, το άνοιγμα των σχολείων, αλλά και το φλέγον θέμα της Λέσβου, το οποίο και χαρακτήρισε «πρόβλημα που έχουμε εδώ και πολλούς μήνες», αναφερόμενος στις αντιδράσεις που υπήρξαν για την κατασκευή κλειστής δομής στο νησί της Λέσβου.
«Η πανδημία είναι δυναμικό φαινόμενο», εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ξεκαθάρισε ότι, «το σενάριο για καθολική χρήση μάσκας δεν είναι στο τραπέζι». Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, η σταθεροποίηση των κρουσμάτων είναι κάτι θετικό, ενώ όπως είπε, τις μέρες που υπάρχουν πολλά κρούσματα είναι από συγκεκριμένες εστίες, όπως οι περίπτωση των Γιαννιτσών.
«Σημασία έχει τώρα να προσέξουμε την επανέναρξη της σχολικής χρονιάς. Αν περάσουμε αυτό το στάδιο, θα μπορούμε να ησυχάσουμε», τόνισε και ερωτηθείς για τον αριθμό των μαθητών στο σχολείο είπε πως, «όπου υπάρχει δυνατότητα να τηρηθούν αποστάσεις, τηρούνται. Υπάρχουν σχολεία που μπορούν και άλλα που δεν μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις. Το καλό είναι ότι κάθε μέρα είναι συγκεκριμένη ομάδα που έρχονται σε επαφή».
Τέλος, σχετικά με την παροχή μασκών στους μαθητές είπε πως η διανομή τους θα γίνει μέχρι τη Δευτέρα, ενώ όσο αφορά στο προσωπικό καθαρισμού των σχολείων, σημείωσε ότι «πέρυσι ήταν πάνω από 3000 και φέτος είναι πάνω από 9000 άτομα προσωπικό καθαριότητας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here