Γράφει η «ξενοδόχος»

Πάνω από 1 εκατ. τουρίστες υπολογίζεται ότι θα διακινήσει φέτος η TUI στην Ελλάδα, η οποία θα επεκτείνει την περίοδο έως τον Νοέμβριο.

Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε χθές στους κυβερνητικούς συντάκτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος υπεραμύνθηκε για μία ακόμη φορά το «άνοιγμα» του τουρισμού τον περασμένο Ιούλιο, απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς και στο επιχείρημα που εκφράζουν αρκετές φωνές ότι εκεί οφείλεται σε μεγάλο βαθμό  η αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας.

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και στην «πρωτιά» της χώρας μας φέτος το καλοκαίρι ως προς τους προορισμούς της Μεσογείου που προτίμησαν οι πελάτες του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού οργανισμού στην Ευρώπη (σ.σ. του λόγου το αληθές επιβεβαίωσαν άλλωστε την περασμένη εβδομάδα και τα στελέχη της ΤUI από τη Θεσσαλονίκη ειδικά για τη γερμανική αγορά που είναι η πρώτη αγορά για την Ελλάδα αλλά και για άλλους μεσογειακούς προορισμούς).

Ωστόσο, προς επιβεβαίωση της παντελούς αβεβαιότητας που δημιουργεί ο κορωνοϊός, η αύξηση των κρουσμάτων και στην Ελλάδα,  δυστυχώς, ακυρώνει τις κρατήσεις σε ουκ ολίγους ελληνικούς προορισμούς το τελευταίο διάστημα, ρίχνοντας πρόωρα την αυλαία της φετινής τουριστικής σεζόν Covid 19 και στρέφοντας παράλληλα το ενδιαφέρον όσων λίγων θέλουν να ταξιδέψουν στην Τουρκία, η οποία έχει δεί διψήφιο ποσοστό ως προς τη ζήτηση στο κλείσιμο της σεζόν το τελευταίο δεκαπενθήμερο.

Επομένως, το αν θα καταφέρει η TUΙ να επεκτείνει τη σεζόν έως το Νοέμβριο είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό…

  • «Αφού αντιμετωπίσαμε, με τρόπο που αποτέλεσε πρότυπο, την πρώτη φάση της πανδημίας, ανοίξαμε τις πύλες της χώρας, παίρνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των κατοίκων, των εργαζόμενων και των επισκεπτών μας. Και αυτό, όχι μόνο εκτιμήθηκε από την τουριστική αγορά, αλλά καταγράφηκε και ως ένα επιπλέον συγκριτικό πλεονέκτημα για το 2021», ανέφερε χθές ο κ. Πέτσας.
  • «Έμπρακτη απόδειξη της εμπιστοσύνης και του πλεονεκτήματος που αποκτήσαμε συνιστά η υλοποίηση της δέσμευσης της TUI να προτάξει στους τουριστικούς προορισμούς τη χώρα μας. Από το σύνολο των τουριστών που διακίνησε φέτος, το μεγαλύτερο μερίδιο το απέσπασε για πρώτη φορά, η χώρα μας. Μέσω της TUI υπολογίζεται πως περισσότεροι από 1 εκατ. τουρίστες, θα έρθουν στην Ελλάδα, ενώ υπήρξε δέσμευση για περαιτέρω επέκταση της περιόδου, έως το τέλος Νοεμβρίου. Και αυτό το στοιχείο είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα από ένα από τους μεγαλύτερους tour operators στον κόσμο».

Οσον αφορά τώρα τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής είναι ενδεικτική η άνοδος της Τουρκίας από τη βρετανική αγορά το τελευταίο δεκαπενθήμερο.

Σημειωτέον ότι οι Βρετανοί, μετά τους Γερμανούς είναι η δεύτερη αγορά εισερχόμενου τουρισμού για την Ελλάδα.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες λοιπόν το κόστος των πακέτων διακοπών από το Ηνωμένο Βασίλειο για τη χώρα μας σημείωσε μείωση της τάξεως του 27% φθάνοντας ακόμη κατά περίπτωση ακόμη και το 40%, σε συνέχεια και των βρετανικών αποφάσεων για καραντίνα σε τουρίστες που επιστρέφουν στη χώρα τους από συγκεκριμένα ελληνικά νησιά.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα σύγκρισης διακοπών  TravelSupermarket σε ακόμη μεγαλύτερη πτώση έχει οδηγηθεί η Πορτογαλία (-57%), ενώ απότομη αύξηση έχουν σημειώσει  οι αναζητήσεις για την Τουρκία, αντιπροσωπεύοντας το 30% της ζήτησης για διακοπές στο τέλος της σεζόν κατά το τελευταίο δεκαπενθήμερο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here