Γράφει η «ξενοδόχος»

Από τα μέσα Ιουλίου μπορεί να δούμε Βρετανούς τουρίστες στην Ελλάδα.

Ακόμη και μέσα στην επομένη εβδομάδα μπορεί να υπάρξουν αποφάσεις σχετικά με τις απευθείας πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σουηδία (για τις οποίες οι απαγορεύσεις συνεχίζονται έως και τα μέσα του μήνα), όπως χαρακτηριστικά ανέφερε χθές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος συνεχίζοντας τις συνεντεύξεις σε διεθνή μμε διαβεβαίωσε στην ειδησεογραφική εκπομπή Sky News Tonight, ότι οι Βρετανοί τουρίστες θα είναι ευπρόσδεκτοι στη χώρα μας το φετινό δύσκολο καλοκαίρι.

  • «Συζητήσεις ήδη διεξάγονται αυτές τις μέρες και ο επόμενος στόχος θα είναι γύρω στις 15 Ιουλίου. Πιστεύω ότι αυτός είναι ένας ρεαλιστικός και εφικτός στόχος και για τις δύο χώρες ώστε να επιτρέψουν τα ταξίδια. Αλλά για να έχουμε πιο ξεκάθαρες αποφάσεις, νομίζω ότι πρέπει να περιμένουμε για αυτές τις ημερομηνίες».

Σημειωτέον ότι οι Βρετανοί είναι η δεύτερη βασική αγορά εισερχόμενου τουρισμού για την Ελλάδα με τους επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο να προσεγγίζουν τα 3,5 εκατ. το 2019 με τις εισπράξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο να κάνουν «άλμα» +31,9%, φθάνοντας τα 2,556 δισ. ευρώ. Από την στιγμή που ανακοινώθηκε η απαγόρευση των πτήσεων οι ακυρώσεις και οι διαμαρτυρίες από τη χώρα έπεσαν …βροχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here