Στα μόλις 120 εκατ. ευρώ (! ) η διαφορά, που χωρίζει την Eurobank από το να ξεπεράσει σε χρηματιστηριακή αξία την Alpha Bank.
Με 1,34 δισ. € η τελευταία είναι μπροστά στην σχετική κατάταξη των τεσσάρων τραπεζικών ομίλων, με την Eurobank να αποτιμάται στα 1,22 δισ. , με την Εθνική σε απόσταση στα 915 εκατ.€ και μακράν τελευταία με μόλις 249 εκατ. (!!) η Πειραιώς.
Η τελευταία εβδομάδα ήταν καταστροφική για την Alpha Bank, καθώς συνεχίστηκε το σφυροκόπημα πωλητών, short funds κ.λ.π η τιμή της μετοχής να υποχωρήσει -10,68%. Στο ίδιο διάστημα η Eurobank έλκυε σημαντικά κεφάλαια, με αποτέλεσμα να ενισχυθεί 12% φθάνοντας, πλέον, σε απόσταση…αναπνοής την άσπονδη του κλάδου. Βέβαια οι πιο παρατηρητικοί θα έχουν δει, πως το κλείσιμο της ψαλίδας έχει ξεκινήσει από την πρώτη συνεδρίαση του έτους, με τη μετοχή της Alpha Bank να χάνει έκτοτε -20,91% (!!!), στο ίδιο διάστημα που της Eurobank κέρδιζε έδαφος +3,70% .
Είναι αρκετοί αυτοί, που στα χρηματιστηριακά γραφεία ποντάρουν για το αν αυτή την εβδομάδα η Eurobank θα καταφέρει να ξεπεράσει την Alpha Bank στην σχετική κατάταξη (με βάση την αποτίμηση) ή αν θα βγάλει αντίδραση η δεύτερη και θα διαφυλάξει την πρωτιά.
Μπορεί οι αποτιμήσεις των τραπεζικών ομίλων να είναι αστείες, ούτε καν 3,5 δισ. συνολικά, παρ΄ όλα αυτά στο παιχνίδι των εντυπώσεων (αλλά όχι μόνον) μετράνε και λεπτομέρειες σας αυτές, όταν μάλιστα προ μηνός η διαφορά μεταξύ των δύο ήταν κοντά στα 600 εκατ. ευρώ. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here