Σε κλίμα εορταστικό, το Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχθηκε χθες την Prodea Investments,με αφορμή την έναρξη διαπραγμάτευσης των 300.000 ομολογιών της στην κατηγορία τίτλων σταθερού εισοδήματος της ρυθμιζόμενης αγοράς του ΧΑ.

Συνολικά αντλήθηκαν 300.000.000 ευρώ.

Εκτελεστικός Πρόεδρος ΔΣ & Πρόεδρος της Επενδυτικής Επιτροπής Χριστόφορος Παπαχριστοφόρου και ο Διευθύνων Σύμβουλος Άρις Καρυτινός κήρυξαν την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου. Απευθυνόμενος στα μέλη της Διοίκησης και τα στελέχη της Prodea, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης συνεχάρη όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία διάθεσης της έκδοσης του «πράσινου» Ομολόγου.

Για μία σημαντική ημέρα και μία μεγάλη επιτυχία της Prodea Investments έκανε λόγο ο Διευθύνων Σύμβουλος της Prodea Άρις Καρυτινός ευχαριστώντας με την σειρά του όλους όσους κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτυχή ολοκλήρωση του εγχειρήματος.

Ευχαριστίες προς όλους τους εμπλεκόμενους απηύθυνε και ο Πρόεδρος της Prodea Χριστόφορος Παπαχριστοφόρου εκφράζοντας παράλληλα την βεβαιότητα πως σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες σημαντικές επιτυχίες της εταιρείας.

Όπως είχε ανακοινωθεί, τα συνολικά καθαρά αντληθησόμενα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν ως ακολούθως και με την κατωτέρω προτεραιότητα:

(1) ποσό €56 εκατ. θα διατεθεί, εντός 30 ημερών από την ημερομηνία εκδόσεως, για την ολική αποπληρωμή του από 20.02.2018 κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου της εκδότριας ανεξόφλητου υπολοίπου ύψους περίπου €56 εκατ. κατά την ημερομηνία του ενημερωτικού δελτίου (09.07.2021).

Η εν λόγω αποπληρωμή δανείου σχετίζεται με την επένδυση στο ακίνητο Καρελά το οποίο έχει αναπτυχθεί σύμφωνα με τις αρχές βιώσιμης ανάπτυξης και είναι πιστοποιημένο κατά LEED.

Σε περίπτωση που κατά την ημερομηνία καταβολής του ποσού πλήρους αποπληρωμής του εν λόγω δανείου το καταβληθέν ποσό είναι χαμηλότερο του ανωτέρω ποσού τότε θα αυξηθεί αντίστοιχα το υπό (2) κατανεμηθέν ποσό.

(2) το εναπομείναν ποσό ύψους €236 εκατ., θα διατεθεί έως την 31.12.2024 για πράσινες
επενδύσεις περιλαμβανομένης της πληρωμής δανειακών υποχρεώσεων που τυχόν υφίστανται και συνδέονται αποκλειστικά με τις πράσινες επενδύσεις κατά τον χρόνο ολοκλήρωσής τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here