Θετικά αποτιμάται η συνάντηση της ηγεσίας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών με τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης, κ. Ν.Καραμούζη.

Τη συνάντηση μονοπώλησαν τα ζητήματα προστασίας της πρώτης κατοικίας και του τραπεζικού κλάδου.

Ο κ. Καραμούζης σημείωσε ότι “και οι δυο πλευρές θέλουν να βρουν λύσεις που προστατεύουν το κοινωνικό σύνολο και την πρώτη κατοικία, αλλά κυρίως διασφαλίζουν την ευρωστία και την προοπτική του τραπεζικού συστήματος”. “Είμαστε σε σωστό δρόμο”, τόνισε ο πρόεδρος της ΕΕΤ.

Σε ερωτήματα για το αν παρατείνεται ο νόμος Κατσέλη για δύο μήνες ανέφερε ότι “θα αποφασίσει η κυβέρνηση, δεν είναι δικό μας θέμα αυτό”, “θα αποφασίσει η κυβέρνηση και θα ανακοινώσει αν θα επεκτείνει τον νόμο Κατσέλη ή όχι”. “Δεν μπορώ να σχολιάσω, είμαστε σε αρχικό στάδιο συζητήσεων”, απάντησε ο κ. Καραμούζης ερωτηθείς εάν το πλαίσιο προστασίας μετά τον νόμο Κατσέλη θα είναι με μειωμένη αξία.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους της κυβέρνησης και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here