Είναι γνωστό ότι η ασφάλιση κάθε οχήματος που διαθέτει πινακίδες κυκλοφορίας είναι υποχρεωτική ως προς την αστική ευθύνη προς τρίτους από τη λειτουργία του. Παράλληλα, όμως, γνωρίζουμε ότι εκατοντάδες χιλιάδες οχήματα είναι, στην πραγματικότητα, ανασφάλιστα ή εμφανίζονται ως ανασφάλιστα, γεγονός που επισύρει και πρόσθετα πρόστιμα και κυρώσεις.

Κάθε ενδιαφερόμενος (ιδιοκτήτης, οδηγός κ.λπ.) έχει πλέον τη δυνατότητα να ελέγχει ο ίδιος και με ηλεκτρονικό τρόπο αν το όχημά του είναι ασφαλισμένο και επιπλέον σε ποια ασφαλιστική εταιρεία και μέχρι πότε. 

Το αρχείο βρίσκεται στον ιστότοπο https://www.hic.gr/hic του Ελληνικού Κέντρου Πληροφοριών του Επικουρικού Κεφαλαίου και για τον έλεγχο απαιτείται ο αριθμός της πινακίδας κυκλοφορίας και ο ΑΦΜ του ιδιοκτήτη. 

Η δυνατότητα αυτή, όσο απλή κι αν φαίνεται, διασφαλίζει κάθε καταναλωτή που έχει ασφαλιστεί στον κλάδο οχημάτων και έχει καταβάλει τα ασφάλιστρά του, να ελέγξει ότι πράγματι είναι ασφαλισμένος. Στο παρελθόν, δυστυχώς, πολλοί νόμιζαν ότι είναι ασφαλισμένοι, αλλά δεν ήταν… Σήμερα, όμως, ο έλεγχος από την Τροχαία, αλλά και η διασταύρωση των ανασφάλιστων οχημάτων πραγματοποιούνται από αυτό το αρχείο και, συνεπώς, ο έλεγχος ότι εμφανίζεται ένας καταναλωτής ως ασφαλισμένος θα τον προστατεύσει από πολλά δεινά.

Αναδημοσίευση από τον Οδηγό Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης 2018

Get Free Email Updates!

Εγγραφείτε δωρεάν στο newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.

Το e-mail σας δε θα δοθεί ποτέ σε τρίτους. Μπορείτε να απεγγραφείτε όποτε επιθυμείτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here