Ιδιαίτερα σκληρή απάντηση της διοίκησης (Μ. Δομαζάκης), στις καταγγελίες του μεγαλομετόχου (Κ. Δομαζάκη), κατά την κρίσιμη γενική συνέλευση της Τετάρτης

0

Οριστικό είναι πλέον το ραντεβού της ερχόμενης Τετάρτης, στον Λατζιμά του Ρεθύμνου, των δύο αδελφών Δομαζάκη απέναντι στους μετόχους τους.

Στην Γενική Συνέλευση της ερχόμενης Τετάρτης, εκπροσωπώντας την διοίκηση της Creta Farms, ο …μεγαλύτερος αδελφός, μεγαλομέτοχος Μανώλης Δομαζάκης, φέρεται αποφασισμένος να δώσει σκληρές απαντήσεις στις βαριές καταγγελίες του μικρότερου αδελφού επίσης μεγαλομετόχου Κωνσταντίνου και πηγές της εταιρείας δηλώνουν ότι «επιτέλους θα κλείσουν στόματα»..

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, ο Μανώλης Δομαζάκης θα εξηγήσει στους μετόχους ότι είναι οι ανυπόστατοι  ισχυρισμοί του Κωνσταντίνου περί δανεισμού της Creta Farms με το ποσό των 11,6 εκατ. ευρώ, το 2005-2006, χωρίς αυτό να αποτυπώνεται στους ισολογισμούς της εταιρείας, που προκάλεσαν την αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής.

Η διοίκηση του Μανώλη Δομαζάκη ισχυρίζεται ότι διέταξε έκτακτο ειδικό έλεγχο από την PwC. Ήδη, από τις αρχές Μαΐου, και προκειμένου ο έλεγχος να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα ώστε να συνεχισθεί η εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Creta Farms, καλούσε τον Κωνσταντίνο (Τάκη) Δομαζάκη, να προσκομίσει τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία, χωρίς, όμως, ανταπόκριση.

  • «Ο Κωνσταντίνος , με e mail του, δεσμεύθηκε στα μέλη του ΔΣ της Creta Farms πως θα προσκομίσει, στις 20 Μαΐου 2019, αντίγραφα επιταγών και παραστατικά εγγραφών, κάτι που, τελικά, δεν συνέβη ποτέ.» θα πει ο αδελφός του Μανώλης.

Ο Κωνσταντίνος (Τάκης)  προχώρησε, μάλιστα, στην αποστολή εξωδίκου προς την PwC, ζητώντας τη διακοπή του ελέγχου και αρνούμενος να παράσχει τα αναγκαία στοιχεία που αποδεικνύουν την απαίτηση του.

Όσον αφορά την πορεία των οικονομικών μεγεθών της Creta Farms, η διοίκηση θα δώσει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία:

  • Η Creta Farms παρουσίασε ρεκόρ πωλήσεων και μεριδίων αγοράς για το έτος 2017 και για το έτος 2018.
  • Εμφανίζει σταθερή και άνευ προηγουμένου, συνεχή αύξηση πωλήσεων για εννέα (9) διαδοχικά τρίμηνα.
  • Το πρώτο τρίμηνο του 2019,  τόσο οι πωλήσεις όσο και η κερδοφορία της Εταιρείας σημείωσαν μεγάλη αύξηση και συγκεκριμένα, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά +16% και το μεικτό κέρδος κατά +20%, σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2018.
  • Τα δύο νέα προϊόντα γύρος κοτόπουλο και γύρος χοιρινός έφθασαν μερίδιο αγοράς της τάξεως 50%.

Τέλος, η διοίκηση της Creta Farms θα διαβεβαιώσει τους μετόχους ότι είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερη.

  • «Η Creta Farms είναι συνεπής στις πληρωμές της προς τους εργαζόμενους, τους Πιστωτές της και τους προμηθευτές της. Η εταιρεία εξοφλεί κανονικά κεφάλαιο και τόκους προς τις πιστώτριες Τράπεζες» θα διαβεβαιώσει ο κ. Μάνος Δομαζάκης…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here