Η Creta Farms σβήνει, απλήρωτοι εργαζόμενοι και προμηθευτές. Μια νέα μικρή Follie γεννιέται…

1

Του ΧΡΗΣΤΟΥ Ν . ΚΩΝΣΤΑ

Οι τεράστιες ευθύνες των μεγαλομετόχων είναι αναμφισβήτητες. Οι ευθύνες ωστόσο των πιστωτριών τραπεζών είναι ακόμη μεγαλύτερες. Η αλλαντοβιομηχανία Creta Farms,  o αδιαφιλονίκητος leader της ελληνικής αγοράς με σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα, αργοπεθαίνει παρασύροντας εκατοντάδες ανθρώπους, οικογένειες και περιουσίες στην καταστροφή.

Τα οικονομικά στοιχεία της ίδιας της εταιρείας δείχνουν ότι για -έναν ακόμη μήνα- τα μεγέθη του Ομίλου υπολείπονται των στόχων του προϋπολογισμού κατά 5,5 εκατ. Ευρώ.

  • Για δεύτερο διαδοχικό μήνα οι εργαζόμενοι της Creta Farms έμειναν χωρίς μισθό.

Οι πελάτες της Creta Farms στέλνουν επιστολές παραπόνων για την έλλειψη χοιρινού γύρου και την τροφοδοσία τους μόνο με προϊόντα γαλοπούλας στα οποία προφανώς υπάρχουν ακόμη  αποθέματα.

Η αλλαντοβιομηχανία ηγέτης της ελληνικής αγοράς, μέσα στην τουριστική περίοδο καταγράφει μείωση τζίρου κατά 40% και τα δύο αδέλφια που -θεωρητικά- κρατούν το τιμόνι ουδεμία επαφή έχουν, ανταλλάσσουν απλώς μηνυτήριες αναφορές και αγωγές.

  • Οι τράπεζες που -κατά δήλωσή τους- αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν το 19% των μετοχών που έχουν στη διάθεσή τους ως ενέχυρο, απλώς αφήνουν τον χρόνο να κυλά ,προφανώς προς όφελος κάποιων φιλόδοξων ανταγωνιστών της Creta Farms που ελπίζουν να την αποκτήσουν “έναντι πινακίου φακής”.

Στη διοίκηση της Creta Farms θεωρητικά βρίσκεται ο κ. Μανώλης Δομαζάκης που όμως αυτή την περίοδο περιορίζεται στο να συγκεντρώνει στοιχεία και να χτίζει συμμαχίες ώστε να υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι στις κατηγορίες του αδελφού του Κωνσταντίνου που διεκδικεί 11,5 εκατ. Ευρώ από τα ταμεία της εταιρείας!

Υπό αυτή την ιδιότητα, ο κ. Μανώλης Δομαζάκης έστειλε χθες επιστολή προς τις πιστώτριες τράπεζες προσπαθώντας να δώσει απαντήσεις σε λογικά ερωτήματα που τίθενται με τραγική καθυστέρηση.

Ο άλλος αδελφός, ο κ. Κωνσταντίνος Δομαζάκης επιτίθεται με εξώδικο (!) στον σύμβουλο της Creta Farms, την PriceWaterhouse Coopers, η οποία θεωρητικά αναζητά τα πειστήρια του εγκλήματος αν δηλαδή υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι η Creta Farms οφείλει στον Κωνσταντίνο Δομαζάκη 11,5 εκατ. Ευρώ.

Μόνο που τα στοιχεία που φέρεται να αναζητά η PwC βρίσκονται κάπου θαμμένα στα χρονοντούλαπα της παλιάς Αγροτικής Τράπεζας που απορροφήθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς ….

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here