Του ΧΡΗΣΤΟΥ Ν . ΚΩΝΣΤΑ

Για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια, ο Μάιος ήταν ένας κακός μήνας για την Creta Farms. Οι πωλήσεις του Ομίλου ήδη απέχουν 2,5 εκατ. Ευρώ από το προϋπολογισμό, οι πιστωτικές γραμμές της έχουν παγώσει, η ανασφάλεια κυριαρχεί.

  • Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της 7ης Ιουνίου ίσως τελικά να μη γίνει ποτέ.

Οι τράπεζες που έχουν χορηγήσει δάνεια 109 εκατ. Ευρώ, οφείλουν να παρέμβουν και να δώσουν μια λύση στην αδελφική διαμάχη.

  • «Ανοίγω όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς, εμού και της οικογένειάς μου και τους θέτω στη διάθεση οποιουδήποτε ελεγκτή. Είναι πρόθυμος ο αδελφός μου να κάνει το ίδιο;» δηλώνει ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης που ξαφνικά ανακάλυψε ότι ο αδελφός του Μάνος είχε στήσει ένα δικό του παραμάγαζο σε συνεργασία με στελέχη και συνεργάτες της Creta Farms.

Έχει ενημερώσει όλους τις πιστώτριες τράπεζες γι’ αυτά που -ξαφνικά ανακάλυψε ότι – έχει κάνει ο αδελφός του, πίσω από την πλάτη του, τα τελευταία 30 χρόνια της στενής αρμονικής τους συνεργασίας.

  • Οι τράπεζες οφείλουν τώρα να παρέμβουν.

Ο leader στην ελληνική αγορά αλλαντικών δεν πρέπει να γκρεμισθεί. Αυτή η αδελφοκτόνος μονομαχία, της 7ης Ιουνίου, στον Λατζιμά του Ρεθύμνου δεν πρέπει να γίνει γιατί η Ελληνική Οικονομία, το Χρηματιστήριο και η αγορά δεν αντέχουν άλλη μία Folli Follie έστω κι αν τα μεγέθη είναι διαφορετικά.

Ο μέτοχος του 41,51% κατηγορεί τον αδελφό του μέτοχο του 40,87% για κακοδιαχείριση και ατασθαλίες πρωτοφανούς μεγέθους. Ο Κωνσταντίνος πιστεύει ότι το σκάνδαλο του Μάνου ξεπερνά τα 60-70 εκατ. Ευρώ.

Επιδιώκει να του επιστραφούν τα 10 εκατ. Ευρώ που έχει δώσει από την τσέπη του στην επιχείρηση, να ορισθεί νέος CFO με νέα στελέχη στην οικονομική διοίκηση και να γίνει διαχειριστικός έλεγχος στον όμιλο.

  • «Δεν είναι δυνατόν τα δύο καταστήματα που ανοίξαμε στο Κολωνάκι και τη Γλυφάδα να έχουν κόστος κατασκευής(!) υψηλότερο των 18 εκατ. Ευρώ (!!) και να μην αναζητήσουμε το που πήγαν τα λεφτά»
  • «Δεν είναι λογικό, η Creta Farms να αγοράζει 600 τόνους χοιρινό, στην ίδια τιμή που αγοράζει το σουβλατζής του Ρεθύμνου»
  • «Δεν είναι αποδεκτό να έχουμε ξοδέψει 150 εκατ. Ευρώ για επενδύσεις, έρευνα και ανάπτυξη και να μην υπάρχει προϋπολογισμός έργου και απόδοσης»

Είναι προφανές ότι ο άλλος αδελφός, ο Μάνος Δομαζάκης επικαλείται νόμιμα έγγραφα και διαδικασίες για να δώσει τις απαντήσεις του.

Οι δημοσιογράφοι και οι μέτοχοι που θα πάνε στη γενική συνέλευση της 7ης Ιουνίου, δεν μπορούν, δεν πρέπει να γίνουν δικαστές.

Οι τράπεζες οφείλουν να ενεργοποιήσουν το 19% των μετοχών της εταιρείας που έχουν στα χέρια τους ως ενέχυρο και να βρουν τη Σολωμόντειο λύση.

Οι πιστώτριες τράπεζες πρέπει αμέσως τώρα να πάρουν τον έλεγχο της Creta Farms στα χέρια τους. Να μην αφήσουν να εκφυλιστεί μια ακόμη κορυφαία επιχείρηση στην Ελλάδα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here