Γράφει η «ξενοδόχος»

Το 2022 θα είναι έτοιμο ένα από τα μεγαλύτερα πολυτελή αστικά ξενοδοχεία της χώρας που δεν είναι άλλο από το Grand Hyatt στη λεωφόρο Συγγρού, το οποίο με την επέκταση που βρίσκεται σε εξέλιξη στο κτίριο του πρώην Odeon Starcity θα αποκτήσει δυναμικότητα 550 δωματίων από τα 309 που είναι σήμερα.

Ωστόσο, η διεθνής αλυσίδα, που είναι και από τους μεγαλύτερους ξενοδοχειακούς «παίκτες» σε παγκόσμια κλίμακα θέλει να επεκτείνει κι άλλο την παρουσία της στη χώρα μας στο κομμάτι των resorts, σε παραθαλάσσιους προορισμούς.

Το πρώτο βήμα σε αυτό το κομμάτι γίνεται, έμμεσα τώρα, μέσω της εξαγοράς που ανακοινώθηκε στις αρχές της εβδομάδας για την εξαγορά της Αpple Leisure Group έναντι 2,7 δισ. Δολαρίων.

Η APL επεκτάθηκε στην ελληνική αγορά μόλις πέρυσι, σε καιρό πανδημίας, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά την υπεροχή του brand ‘’Ελλάδα’’ στην πιο δύσκολη συγκυρία για τον παγκόσμιο τουρισμό.

Το 2020, ο αμερικανικός όμιλος διαχείρισης ταξιδιών, φιλοξενίας και αναψυχής από τη Β.Αμερική προχώρησε σε συμφωνία προκειμένου να αναλάβει τη διαχείριση τριών ξενοδοχείων στην Ελλάδα, ιδιοκτησίας της Hotel Investment Partners (HIP) σε Κρήτη, Κέρκυρα και Ζάκυνθο.

Η χώρα μας έγινε μέσα στο 2020 η δεύτερη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αγορά για την εταιρεία, η οποία από το 2019 έχει ενσωματώσει συνολικά 19 ξενοδοχεία στη μεγαλύτερη τουριστική αγορά της Νότιας Ευρώπης, την Ισπανία, που εκτείνονται στις Βαλεαρίδες και στα Κανάρια νησιά.

Τα τρία νέα ξενοδοχεία στην Κρήτη, την Κέρκυρα και τη Ζάκυνθο, διαθέτουν συνολικά 845 δωμάτια και θα λειτουργούν, με βάση τον αρχικό σχεδιασμό, υπό την επωνυμία Dreams Resorts & Spas στην Κρήτη και την Κέρκυρα και υπό την επωνυμία Alua Hotels & Resorts στη Ζάκυνθο. Τα τρία ξενοδοχεία, τα οποία η HIP θα ανακαινίσει προκειμένου να ανταποκρίνονται στο επίπεδο και τις παροχές της AMResorts, θα λειτουργήσουν υπό τις νέες επωνυμίες τους το καλοκαίρι του 2022.

Πέραν αυτών, η Hyatt σκοπεύει να επεκταθεί περαιτέρω σε παραθαλάσσιους προορισμούς και resorts στη χώρα μας, καθώς επίσης και στην Ισπανία, δύο από τις σημαντικότερες αγορές της Μεσογείου για τον όμιλο.

Οσον αφορά την Αpple Leisure Group λειτουργεί σήμερα πάνω από 33.000 δωμάτια σε 10 χώρες κι έχει ήδη δρομολογήσει 24 ξενοδοχεία σε Ευρώπη και Αμερική, ενώ προβέπεται ότι θα έχει συνολικά 102 resorts έως το τέλος του 2021, με γνωστά διεθνή brands όπως τα  Breathless, Dreams, Secrets και Zoetry.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here