Γράφει η «ξενοδόχος»

“Work from Hotel’’. Εν μέσω κορωνοϊού και τηλε- εργασίας, τα ξενοδοχεία σε όλη την Ευρώπη αναζητούν νέες πηγές εσόδων πολύ περισσότερο δε από την στιγμή που ειδικά τα αστικά ξενοδοχεία, στα κέντρα των πόλεων, θα αργήσουν ακόμη να δούν να επιστρέφει ο επαγγελματικός τουρισμός.

Η Αθήνα, λένε οι τουριστικοί φορείς, θα μπορούσε να ακολουθήσει την τάση που ενισχύεται και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, όπως για παράδειγμα αυτό του Ελσίνκι που έχει διαμορφώσει ειδικά πακέτα μετεγκατάστασης και διαμονής 90 ημέρων, με την παροχή όλων των υπηρεσιών, όχι μόνο για τον ίδιο τον εργαζόμενο που θα εργάζεται από απόσταση αλλά και την οικογένειά του, «ακριβώς σαν ένας Φινλανδός».

Αντίστοιχα το Πόρτο στην Πορτογαλία διαφημίζει ολοένα και περισσότερο τη δυνατότητα για τηλε-εργασία από την πόλη, απευθύνοντας μάλιστα ανοικτή πρόσκληση και στους λεγόμενους ψηφιακούς ‘’νομάδες’’.

Από το μέτωπο των ξενοδοχειακών αλυσίδων, πολύ γνωστοί όμιλοι όπως για παράδειγμα η Hyatt διαμορφώνει ειδικά πακέτα μακροχρόνιας διαμονής ενός μήνα, σε γνωστά resorts του ομίλου, ενώ ο όμιλος της Marriott, έχει πρόγραμμα ημερήσιας διαμονής 12 ωρών (day use) σε κάποια από τα brands της, για στελέχη που εργάζονται από απόσταση και χρειάζονται ήσυχο περιβάλλον και πολύ ισχυρό internet.

Την ημερήσια χρήση έχουν αρχίσει να προωθούν και ξενοδοχεία της Αθήνας κυρίως των ανώτερων κατηγοριών. Τα Electra Hotels & Resorts με τα πολυτελή πεντάστερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ‘’τρέχουν’’ εδώ και λίγο καιρό την νέα υπηρεσία ‘’Work from Hotel’’ , προσφέροντας μάλιστα και τη δυνατότητα διαμονής με εργασία από το ξενοδοχείο με ειδικά πακέτα τα οποία μπορούν να αξιοποιήσουν στελέχη επιχειρήσεων και όχι μόνο.

Στο Electra Palace οι νοσηλευτές που ήρθαν στη Θεσσαλονίκη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here