Ακόμη ένα, πολλοστό, τρίμηνο με ζημιές για την Frigoglass που παρά την ανάκαμψη των πωλήσεων προχωρά με ρυθμό…χελώνας στον δρόμο της εξυγίανσης.
       Η εισηγμένη, μετά την “βουτιά” λόγω πανδημίας Covid-19 το 2020, ανακάμπτει-όπως στην πλειονότητα τους οι εταιρείες του Χρηματιστηρίου Αθηνών πλην όμως η διάρθρωση του ισολογισμού παραμένει προβληματική και-επί της ουσίας- να παράξει λειτουργικό κέρδος.
       Στα σοβαρά προβλήματα, που αντιμετωπίζει (και διαχειρίζεται, όπως μπορεί ο Νίκος Μαμουλής, διευθύνων σύμβουλος) ήρθε να προστεθεί, το 2021, η πυρκαγιά στο εργοστάσιο της Ρουμανίας (της σημαντικότερης μονάδας παραγωγής) που ως συνέπεια είχε την διαγραφή στοιχείων ενεργητικού και δαπάνες ύψους 13,8 εκατ.
Η ζημιά, στην τελική γραμμή του ισολογισμού, έγραψε -12,24 εκατ.€ παρ’ ότι η διοίκηση με έγκαιρα αντανακλαστικά ενίσχυσε την παραγωγή στη μονάδα της Ρωσίας, εξασφαλίζοντας διαθεσιμότητα πρώτων υλών σε σύντομο χρόνο.
Θα φανεί στο τρίτο-τέταρτο τρίμηνο ποιο θα είναι το συνολικό (ζημιογόνο) αποτέλεσμα και εάν ο κλάδος της υαλουργίας (που “έτρεξε” με +67% σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση) θα συνεχίσει να λειτουργεί σαν οδηγός του ομίλου.
  • Τα 61,2 εκατ. € ταμειακά διαθέσιμα και τα 13 εκατ. € διαθέσιμες πιστωτικές γραμμές (στο τέλος Ιουνίου) μπορεί να επαρκούν για την κάλυψη του κόστους χρηματοδότησης και των απαιτήσεων σε κεφάλαιο κίνησης, για το 2021, αλλά στην πράξη η Frigoglass λειτουργεί για να εξυπηρετεί το “κόστος χρήματος”.
Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως η εισηγμένη δεν παράγει επιπλέον χρήμα, δεν δείχνει προοπτική για ebitda σε άμεσο/επόμενο τρίμηνο με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη συνέχεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here