Χρονιά προκλήσεων θα είναι το 2019 για τον ελληνικό τουρισμό, τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος.

Ενδιαφέρον είναι ότι ο κ. Ρέτσος υπενθύμισε πως ο συνήθης κύκλος τουρισμού συνήθως είναι εξαετής ή επταετής. Στην Ελλάδα έχουμε ήδη κλείσει 6 χρόνια μεγάλων αυξήσεων στις αφίξεις, έχοντας πλέον ξεπεράσει τα 30 εκατ. τουρίστες από το εξωτερικό.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι και σε αυτή την περίπτωση η χώρα μας θα πάει σε ισορροπία ή σε ελαφρά καθοδική τάση.

  • Το 2018, ο αριθμός των αφίξεων αναμένεται να κλείσει στα 33 εκατομμύρια, συμπεριλαμβανομένων  των επισκεπτών κρουαζιέρας, ενώ οι εκτιμήσεις για τα έσοδα συνηγορούν πως θα αγγίξουν τα 16 δισ. ευρώ (πέρσι, το 2017, ο τουρισμός απέδωσε 14,2 δισ. , με τις εισπράξεις να καταγράφουν άνοδο +11,7% σε σχέση με το 2016).

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ εμφανίστηκε αισιόδοξος πως ο Τουρισμός θα καταφέρει να διατηρήσει τη δυναμική του και τις προσεχείς σεζόν και θα έχει μακροπρόθεσμα ανοδική πορεία, αφού κατατάσσεται στους σημαντικότερους προορισμούς του κόσμου.

Υπογράμμισε ότι  οι προκλήσεις αυξάνονται και έφερε ως παράδειγμα το Ηνωμένο Βασίλειο και το Brexit, το οποίο μπορεί να έχει αντίκτυπο στον τουρισμό στην χώρα μας, αλλά και στην Τουρκία που ανακάμπτει, αρχής γενομένης από τη γερμανική αγορά.

Με την Τουρκία το μεγάλο πρόβλημα το έχουν οι Ισπανοί, οι οποίοι κέρδισαν και το μεγαλύτερο ποσοστό τουριστών από τη «μεγάλη φυγή» των προηγούμενων ετών από τη γειτονική χώρα, εξαιτίας των εσωτερικών συγκρούσεων και των τρομοκρατικών επιθέσεων..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here