Γνωστή στο ελληνικό επενδυτικό κοινό από την στρατηγική συμμετοχή της στην πάλαι ποτέ Folli Follie, επί ημερών Κουτσολιούτσου.
- Μετά το γνωστό σκάνδαλο ο κινεζικός όμιλος επαναπροσδιόρισε τον επενδυτικό προσανατολισμό του- φθάνοντας μάλιστα- το 2019- να μπει στην “μάχη” διεκδίκησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, “σφήνα” στην τότε πρόταση του CVC Capital.
Γνωστή η κατάληξη για την ΕΕΓΑ, με την Fosun να στρέφεται προς το hoteling της χώρας μας.
- Ελέγχοντας την διεθνή αλυσίδα Club Med, έχοντας αποκτήσει επιλεγμένα σήματα της Thomas Cook (μετά την χρεοκοπία της το 2019) ξεκίνησε με 5 μονάδες σε Μύκονο, Ρόδο, Κέρκυρα, Σάμο και στο Club Med της Εύβοιας.
Ειδικότερα η ιστορική μονάδα στο Γρεγολίμανο, λόγω των εκτενών παρεμβάσεων που χρειάζονταν να γίνουν είχε προγραμματισθεί να (επανα)λειτουργήσει το 2023.
- Ωστόσο η συγκυρία δεν φαίνεται καλή για την Fosun- και όχι μόνον- καθώς τα junk bonds εταιρειών ακινήτων στην Κίνα καταρρέουν όπως τα subprimes το 2007, στις ΗΠΑ.
Η κατρακύλα “χτυπά” τα bonds της Club Med, τα δολαριακά ομόλογα της Fosun International καταγράφουν “βουτιά” ρεκόρ, σύμφωνα με το Bloomberg.
Η κατάρρευση ξεκίνησε με αφορμή την επανεξέταση για υποβάθμιση από την Moody’s Investors Service, τονίζοντας τον κίνδυνο μετάδοσης του…ιού σε περιβάλλον υψηλού ρίσκου στον κινεζικό τομέα ακινήτων.