Γνωστή στο ελληνικό επενδυτικό κοινό από την στρατηγική συμμετοχή της στην πάλαι ποτέ Folli Follie, επί ημερών Κουτσολιούτσου.
  •       Μετά το γνωστό σκάνδαλο ο κινεζικός όμιλος επαναπροσδιόρισε τον επενδυτικό προσανατολισμό του- φθάνοντας μάλιστα- το 2019- να μπει στην “μάχη” διεκδίκησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, “σφήνα” στην τότε πρόταση του CVC Capital.
Γνωστή η κατάληξη για την ΕΕΓΑ, με την Fosun να στρέφεται προς το hoteling της χώρας μας.
  •  Ελέγχοντας την διεθνή αλυσίδα Club Med, έχοντας αποκτήσει επιλεγμένα σήματα της Thomas Cook (μετά την χρεοκοπία της το 2019) ξεκίνησε με 5 μονάδες σε Μύκονο, Ρόδο, Κέρκυρα, Σάμο και στο Club Med της Εύβοιας.
Ειδικότερα η ιστορική μονάδα στο Γρεγολίμανο, λόγω των εκτενών παρεμβάσεων που χρειάζονταν να γίνουν είχε προγραμματισθεί να (επανα)λειτουργήσει το 2023.
  •        Ωστόσο η συγκυρία δεν φαίνεται καλή για την Fosun- και όχι μόνον- καθώς τα junk bonds εταιρειών ακινήτων στην Κίνα καταρρέουν όπως τα subprimes το 2007, στις ΗΠΑ.
        Η κατρακύλα “χτυπά” τα bonds της Club Med, τα δολαριακά ομόλογα της Fosun International καταγράφουν “βουτιά” ρεκόρ, σύμφωνα με το Bloomberg.
        Η κατάρρευση ξεκίνησε με αφορμή την επανεξέταση για υποβάθμιση από την Moody’s Investors Service, τονίζοντας τον κίνδυνο μετάδοσης του…ιού σε περιβάλλον υψηλού ρίσκου στον κινεζικό τομέα ακινήτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ