Μετά την γερμανική πράσινη επένδυση στην Αστυπάλαια, πάνω από 100 εκατ. ευρώ εκτιμάται πώς θα είναι η νέα επένδυση της γερμανικής Next e.GO Mobile, όπως παρουσιάστηκε σε διαδικτυακή εκδήλωση για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας.

Το project θα ξεκινήσει μέχρι την άνοιξη και στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε 24 μήνες. Στόχος η παραγωγή 30.000 ηλεκτρικών αυτοκινήτων το χρόνο, με τη δημιουργία 1.000 άμεσων θέσεων εργασίας και 5.500 έμμεσων. 

Mην χάσετε: Μετά από 30 χρόνια, η Ελλάδα ξαναμπαίνει στον χάρτη της αυτοκινητοβιομηχανίας

Πρόκειται για το πρώτο εργοστάσιο της Next e.GO Mobile που θα δημιουργηθεί εκτός Γερμανίας και θα έχει κομβικό ρόλο για τις εξαγωγές της εταιρείας στη NA Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη βόρεια Αφρική.

Η εταιρεία e.GO Mobile που είναι η μόνη ανεξάρτητη βιομηχανία κατασκευής ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων στη Γερμανία απορροφήθηκε από τον Ολλανδικό Όμιλο ND με έδρα το Άιντχόφεν της Ολλανδίας τον Σεπτέμβριο ύστερα από οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισε την εποχή του κορωνοϊού.

Η e.Go Mobile ιδρύθηκε το 2015 από τον καθηγητή μηχανολογίας Dr. Günther Schuh στο Πανεπιστήμιο του Άαχεν, με στόχο να κατασκευάζει φθηνά ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η Ελλάδα ξαναμπαίνει στον χάρτη της αυτοκινητοβιομηχανίας

«Απ’ τις αρχές του ’90 δυστυχώς η Ελλάδα δεν είναι μέλος της αλυσίδας παραγωγής της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Τώρα που η αυτοκίνηση εισέρχεται σε νέα φάση κινούμενη προς την ηλεκτροκίνηση επιχειρούμε να επανέλθουμε», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο χαιρετισμό του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here