Στη φάση της υλοποίησης μπαίνει εμπράκτως το πιλοτικό πρόγραμμα της ηλεκτροκίνησης και ενεργειακής αυτονόμησης με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα της Αστυπάλαιας.

Ο πρωτεργάτης αυτού του πρωτοποριακού έργου, υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης, βρίσκεται στο νησί μαζί με αξιωματούχους των τεσσάρων συναρμόδιων υπουργείων και τέσσερα υψηλόβαθμα στελέχη της Volkswagen με στόχο τη δρομολόγηση των εργασιών.

“Εννοούμε αυτά που λέμε και τα κάνουμε πράξη”, τόνισε σήμερα το πρωί ο κ. Φραγκογιάννης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1. Από χθες, όπως εξήγησε, πραγματοποιήθηκαν πολλές συναντήσεις με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον δήμο και τους παράγοντες του νησιού, τους οδηγούς των λεωφορείων, τους ιδιοκτήτες ταξί, τους επιχειρηματίες ενοικιαζόμενων ΙΧ και δικύκλων, όλες τις κατηγορίες εργαζομένων που εμπλέκονται στο πρόγραμμα. “Μπαίνουμε στη φάση της υλοποίησης, δημιουργήσαμε ομάδες εργασίας. Η κάθε ομάδα εργασίας θα ασχοληθεί με τον δικό της πυλώνα, της ηλεκτροκίνησης, της υβριδικής παραγωγής ενέργειας, των συγκοινωνιών”, ανέφερε ο υφυπουργός Εξωτερικών.

Ποια τα οφέλη για την ηλεκτροκίνηση της VW στην Αστυπάλαια;

Όπως αποσαφήνισε ο ίδιος, το πρόγραμμα, το οποίο ξεκινάει άμεσα, θα ολοκληρωθεί σε πέντε χρόνια. “Ξεκινάμε με τις συγκοινωνίες, την ηλεκτροκίνηση, με το πρόγραμμα επιδότησης από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης, με ειδικές τιμές από τη Volkswagen για τα αυτοκίνητα που θα πουληθούν στο νησί και βεβαίως με την ενημέρωση των κατοίκων, οι οποίοι πρέπει να αντιληφθούν το πλήρες πρόγραμμα, πώς είναι, τι ισχύει και τι σημαίνει γι’ αυτούς. Να καταλάβουν τα ωφελήματα, τα οποία οι ίδιοι θα έχουν και βεβαιως να συνειδητοποιήσουν τα ωφελήματα που θα έχει η χώρα μας πίσω από αυτό”, σημείωσε.

Ψήφος εμπιστοσύνης η επένδυση της Volkswagen στην Ελλάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here