Μετά την μεγάλη επένδυση της Volkwagen που ξεκίνησε ήδη το πιλοτικό πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης και ενεργειακής αυτονόμησης με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα στην Αστυπάλαια, μία ακόμη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία επενδύει στην κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός στη Βουλή δεν ανακοίνωσε το όνομα αλλά σήμερα Τετάρτη, ο επικεφαλής της Next e.go, που παράγει ηλεκτρικά αυτοκίνητα, σε ειδική τελετή θα υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας με τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για την Οικονομική Διπλωματία Κ. Φραγκογιάννη, παρουσία του Πρωθυπουργού και της ηγεσίας του υπ. Ανάπτυξης για την κατασκευή νέας γενιάς οχημάτων στην Ελλάδα.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Next e.GO που ειδικεύεται στην κατασκευή ηλεκτρικών θα επενδύσει 100 εκατ. € για την δημιουργία εργοστασίου μέχρι την Άνοιξη του 2023 αυτοκινήτων νέας τεχνολογίας στη χώρα μας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας καθηγητής Ulrich Hermann και ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης αναμένεται να υπογράψουν το μνημόνιο συναντίληψης μεταξύ των δύο πλευρών με απώτερο στόχο την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα.

Η γερμανική εταιρεία ιδρύθηκε το 2015 ως e.Go Mobile, από τον καθηγητή Günther Schuh στο Πανεπιστήμιο του Άαχεν, και η βασική ιδέα του ήταν να κατασκευάσει ηλεκτρικά αυτοκίνητα όσο το δυνατόν πιο απλά και φθηνά. Τον Αύγουστο 2020, το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της  πέρασε στην Ολλανδική nd Industrial Investments BV, που ανήκει στο nd Group BV. Η Next.e.GO Mobile SE έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου την e.GO Mobile AG, και τις θυγατρικές της.

Στην ειδική τελετή θα συμμετάσχουν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς και η ηγεσία του υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων υπό τον Αδωνι Γεωργιάδη και τον αναπληρωτή του κ. Νίκο Παπαθανάση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here