Για την ταχύτητα και αποτελεσματικότητα με την οποία κατάφεραν να αναπτύξουν από κοινού μια, αμιγώς ελληνικής κατασκευής και σχεδίασης, μάσκα-προσωπίδα η Profit Consultancy & Equipment και η ΜΠΑΖΙΓΟΣ ΑΒΕΕ, τις επιχειρηματικές προοπτικές αλλά και τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης μίλησαν στο χθεσινό BanksLive η κα. Μ. Γκιμίση και κ. Μ. Μπαζίγος, καλεσμένοι του Χ. Κώνστα.
Η εταιρεία της κα. Γκιμίση (Profit Consultancy & Equipment), όπως τόνισε, δραστηριοποιείται σε 2 τομείς:
- Πρώτον, στην κατασκευή εργαλειομηχανών για επεξεργασία μετάλλου και λαμαρίνας με σημαντικότερη εφαρμογή στο πεδίο αυτό την κατασκευή καλουπιών και
- Δεύτερον, μέσω της Profit system στην παραγωγή προστασίας εξοπλισμών και οικοσκευών λόγω των προβλημάτων του ηλεκτρικού ρεύματος, η οποία ξεκίνησε στις αρχές του 2000 με στόχο την αντιμετώπιση των βλαβών στις εργαλειομηχανές εξαιτίας των διαταραχών του ηλεκτρικού ρεύματος.
«Κίνητρο μας να βοηθάμε τους πελάτες μας να λύνουν προβλήματα τόσο ηλεκτρικά όσο και παραγωγικά. Αυτή είναι και η αιτία που μας οδήγησε και στην ιδέα τα κατασκευής της μάσκας-προσωπίδας σε συνεργασία με την ΜΠΑΖΙΓΟΣ ΑΒΕΕ που είναι η κορυφαία εταιρεία στην Ελλάδα παραγωγής πλαστικών καλουπιών».
Μιλώντας για την απαρχή του εγχειρήματος κατασκευής της μάσκας-προσωπίδας σημείωσε πως «αφού προχωρήσαμε σε έρευνα στην ελληνική αγορά, στην οποία υπήρξε μεγάλη ανάγκη λόγω της πανδημίας, ανακαλύψαμε πως κυκλοφορούν πολλά προϊόντα των οποίων η ασφάλεια που παρέχουν αντιμετωπίζει σοβαρά κενά».
Αναφερόμενη στην ζήτηση, τόνισε πως «αυτή τη στιγμή η ζήτηση των μασκών ακολουθεί την καμπύλη της πανδημίας». Σύμφωνα με την ίδια, η συγκεκριμένη προσωπίδα έχει δύο πλεονεκτήματα, τα οποία είναι τα εξής:
- Διαθέτει κορόνα στη σύσταση της με αντιμικροβιακό υλικό, γεγονός που προσφέρει πρόσθετη ασφάλεια από τα μικρόβια
- Η ζελατίνα της είναι 0,4 χιλιοστά, καθιστώντας την την πιο παχιά και στιβαρή που κυκλοφορεί στην αγορά συγκριτικά με τις υπόλοιπες
- Προσφέρει καλύτερη διαύγεια από τις άλλες
Όσον αφορά τις οικονομικές συνέπειες σημείωσε πως «εξαιτίας της πανδημίας έπεσε η αγοραστική δύναμη του Έλληνα. Εμείς ,ως επιχείρηση, δεν είχαμε παύση πληρωμών και δεν πήραμε επιδότηση από το κράτος. Ο κόσμος είναι συγκρατημένος οικονομικά, ωστόσο εκτιμώ ότι τις οικονομικές συνέπειες από την πανδημία θα φανούν τον προσεχή χειμώνα».
Από την μεριά του ο κ. Μπαζίγος της ΜΠΑΖΙΓΟΣ ΑΒΕΕ αναφέρθηκε στην καινοτομία και εξωστρέφεια που διέπει την εταιρεία του, το ξεκίνημα της συνεργασίας για την κατασκευή της προσωπίδας, τις δυνατότητες της γραμμής παραγωγής ημερησίως, τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης προς τις ελληνικές επιχειρήσεις και την επόμενη μέρα της πανδημίας.
«Είμαστε μια καινοτόμα και ευέλικτη εξαγωγική εταιρεία που εφαρμόζει λύσεις για την βιομηχανία σε Ελλάδα και Ευρώπη. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιούμαστε σε Ελλάδα και εξωτερικό. Την ιδέα της μάσκας-προσωπίδας ασφαλείας την αγκαλιάσαμε από την πρώτη στιγμή επειδή σκεφτόμαστε καινοτόμα. Διαθέτουμε μια πλήρως άρτια εξειδικευμένη και καταρτισμένη ομάδα μηχανικών που σε συνδυασμό με την υψηλή ποιότητα των εργαλειομηχανών μας, μας επέτρεψε να υλοποιήσουμε την ιδέα της παραγωγής της μάσκας -προσωπίδας, επιτρέποντάς την παραγωγή και πιστοποίηση της σε λιγότερο από ένα μήνα».
Η Ελλάδα παρά τις οικονομικές δυσκολίες παρά την αποβιομηχάνιση και τις δυσκολίες έχει την δυνατότητα να μας προμηθεύει με ποιοτικώς καλύτερα υλικά -όσο παράξενο κι αν ακούγεται- από χώρες του εξωτερικού. Αυτό σε συνδυασμό με την ομάδα των 20 μηχανικών που διαθέτουμε στην ομάδα μας, μας έδωσε το πλεονέκτημα της παραγωγής μιας μάσκας-προσωπίδας υψηλών προδιαγραφών. Αυτή την στιγμή έχουμε την δυνατότητα να παράγουμε έως 20.000 κομμάτια την ημέρα μολονότι αυτή την στιγμή η παραγωγή μας δεν ξεπερνά την ζήτηση».
Μιλώντας για την εξωστρέφεια της επιχείρησής του τόνισε πως «επειδή ως εταιρεία συνεργαζόμαστε μέσω εξαγωγών με μεγάλες επιχειρήσεις και πολυεθνικές του εξωτερικού, δεν χρησιμοποιήσαμε κανένα χρηματοδοτική εργαλείο αλλά την τελευταία περίοδο κάναμε χρήση της επιστρεπτέας προκαταβολής. Κατά τη γνώμη μου οι εταιρείες με ουσιαστική υπόσταση δεν πρέπει να υπόκεινται σε κρατική παρέμβαση για βοήθεια. Εμείς ως εταιρεία κάναμε χρήση του ‘μαξιλαριού’ της επιστρεπτέας προκαταβολής μόνο»
Τέλος, αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα τόνισε πως «τα χρόνια της κρίσης στην Ελλάδα, οι καινοτόμες ελληνικές επιχειρήσεις μέσα από τα κανάλια του εξωτερικού βρήκαν τις λύσεις. Πλέον αυτή η πανδημία έφερε μια κατάσταση ανασφάλειας και αοριστίας σε όλο τον κόσμο που επηρεάζει στο σύνολο την επιχειρηματική σκηνή. Κατά την γνώμη μου αυτό που έχουμε ανάγκη είναι να φτιάξουμε στρατιές ανθρώπων που παράγουν αξία. Καταλαβαίνω την ανάγκη να στηρίξουμε όσους έχουν ανάγκη αλλά πιστεύω πως πρέπει να μην πριμοδοτείται η αργία αλλά η ικανότητα όσων παράγουν αξία».
Δείτε προηγούμενα Live:
Θ. Δούρος, DUR στο BanksLive!: Να ξαναβάλουμε την οικονομία στις ράγες της ανάπτυξης
BanksLive: ΤEA ΥΠΟΙΚ-Ευρωκλινική, μία σύμπραξη με πολλαπλά οφέλη για τους ασφαλισμένους (video)
Α. Ταμβακάκης, EOS Capital Partners στο BanksLive: Που θα δοθούν τα δισεκατομμύρια του recovery fund