Για τα Επαγγελματικά Ταμεία, αναλύοντας την τρέχουσα κατάσταση και τις προοπτικές, τη σύμπραξη του Τ.Ε.Α. – ΥΠΟΙΚ με την Ευρωκλινική στον τομέα της Υγείας και τις εξελίξεις στην αγορά των Υπηρεσιών Υγείας μίλησαν οι κ.κ. Δρ. Χ. Νούνης, Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης – ΕΛΕΤΕΑ και ο Διευθύνων Σύμβουλος της  Ευρωκλινικής, Αντώνης Βουκλαρής στη διαδικτυακή εκπομπή του BanksLive!.

Μία άκρως ενδιαφέρουσα ταυτόχρονη συζήτηση με τον Χρήστο Κώνστα. Παρακολουθήστε τη στο παρακάτω βίντεο…

Ο απολογισμός είναι εντυπωσιακός.

Μέχρι σήμερα το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης του Υπουργείου Οικονομικών μετρά 16 χρόνια προσφοράς και με ανιδιοτέλεια, παρέχει ολοκληρωμένη συμπληρωματική υγειονομική περίθαλψη στα ασφαλισμένα της μέλη, τους εργαζομένους του Υπουργείου Οικονομικών και όλους τους υπαλλήλους, τα στελέχη του Δημοσίου Τομέα. 

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ, συνολικά ασφαλίστηκαν περισσότερα από  45.000 άτομα και διαχρονικά πάνω από 10.000 οικογένειες, ενώ μέχρι σήμερα έχει καταβάλλει αποζημιώσεις 21.000 περιστατικών νοσηλείας, κόστους 32.000.000 ευρώ, σε  11.700 ασφαλισμένους.

Με την εξασφάλιση πρόσθετων -υψηλής ποιότητας υπηρεσιών Υγείας  Εφάπαξ & Σύνταξης με πολύ χαμηλή ετήσια εισφορά από 120€ για κάθε ασφαλισμένο και μάλιστα με πλήρη φορολογική έκπτωση τόσο των εισφορών όσο και των παροχών, μπορείτε να διασφαλίσετε εσάς και την οικογένειά σας, απολαμβάνοντας πλεονεκτήματα του 2ου πυλώνα ασφάλισης μέσα από το 1ο και πολυπληθέστερο επαγγελματικό ταμείο.

Σύμφωνα με τον κ. Νούνη το ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ δίδει τρεις επιλογές:

Κάλυψη δημόσιου νοσοκομείου και αποζημίωση

Κάλυψη εξόδων σε ιδιωτικά κέντρα, εντός συνεργαζόμενου δικτύου

Κάλυψη και για εκτός δικτύου επιλογές του ασφαλισμένου, με αποζημίωση

Βάσει στατιστικών, οι ασφαλισμένοι σε ποσοστό 60% επιλέγουν τα δημόσια νοσοκομεία και την αποζημίωση, 21% ιδιωτικές κλινικές όπως η Ευρωκλινική και για εκτός δικτύου κέντρα το ποσοστό ανέρχεται περίπου στο 19%.

Όπως ανέφερε, αυτή την στιγμή υπάρχουν καταγεγραμένοι 650.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Λόγω του μεγάλου -δυνητικά- πελατολογίου, στόχος της διοίκησης είναι να ενσωματώσει ακόμη περισσότερους ασφαλισμένους στο Ταμείο από όλο τον δημόσιο τομέα.

Για την στρατηγική συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Πίστη, τόνισε ότι ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο που αποδεικνύει πως ο 2ος και ο 3ος πυλώνας ασφάλισης μπορούν να συμπράξουν προς όφελος των ασφαλισμένων, με πολλά συνδυαστικά προγράμματα.

Σημειώνεται ότι 5 νέα Ταμεία δημιουργήθηκαν πέρυσι και προβλέπεται η δημιουργία 5 νέων ταμείων εντός του 2020. Το ενεργητικό των υφιστάμενων ταμείων στις 31/12 έφθανε το 1,6 δισ. ευρώ. Σήμερα το 4,1% από το σύνολο των εργαζομένων είναι ασφαλισμένοι σε ΤΕΑ.

Τέλος, μίλησε για το απόλυτα επιτυχημένα και συγκυριακά (αν και ο κορωνοϊός επηρεάζει το καλό μομέντουμ που δημιουργήθηκε) συνέδριο 1ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης.

Όπως επεσήμανε ο κ. Νούνης, ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις ενδιαφέρονται πλέον έντονα, σηματοδοτώντας μια νέα φάση του θεσμού. Τέλος σημείωσε ότι το τελικό αποτέλεσμα του συνεδρίου ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς επισφραγίστηκε με την παρουσία πολλών και διακεκριμένων ομιλητών με εξειδίκευση στα ζητήματα που μας αφορούν.

Όπως επεσήμανε ο κ. Νούνης, ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις ενδιαφέρονται πλέον έντονα, σηματοδοτώντας μια νέα φάση του θεσμού. Τέλος σημείωσε ότι το τελικό αποτέλεσμα του σημερινού συνεδρίου ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς επισφραγίστηκε με την παρουσία πολλών και διακεκριμένων ομιλητών με εξειδίκευση στα ζητήματα που μας αφορούν.
Στην στρατηγικού τύπου συνεργασία με το ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ αναφέρθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της  Ευρωκλινικής, Αντώνης Βουκλαρής που φιλοξενήθηκε στο BanksLive. 
H συνεργασία ουσιαστικά προσθέτει 12.500 νέους πελάτες στην Ευρωκλινική, αποδεικνύοντας έμπρακτα την ικανότητα ενός οργανισμού όπως το ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ που εκπροσωπεί χιλιάδες ασφαλισμένους να προσφέρει, μέσω της σύμπραξης με την Ευρωκλινική, υπηρεσίες υγείας και φροντίδας υψηλής ποιότητας, με χαμηλό κόστος.
«Στηρίξαμε την προσπάθεια του ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ από την πρώτη στιγμή. Τα οφέλη που προκύπτουν είναι ιδιαιτέρως σημαντικά για όλες τις πλευρές. Έχουμε τη ευκαιρία να ελέγξουμε τις παραμέτρους του κόστους  διαχείρισης των πελατολογίων μας.
Την διεκπεραίωση την κάνει η Ευρωκλινική και το δίκτυο που εκπροσωπεί. Στην ουσία εκτός από τα φορολογικά οφέλη από την συνεργασία σε επίπεδο κόστους, δεν υπάρχει μεσάζων στη συνεργασία μας με το ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ. Δίνουμε έτσι καλύτερες τιμές και μπορούμε να το στηρίξουμε. Σκεφτείτε πως ένας πολίτης μόλις με 120 ευρώ ετησίως μπορεί να απολαμβάνει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας υψηλού επιπέδου, με 10 ευρώ τον μήνα μόνο δηλαδή. Μπορούμε ουσιαστικά να ρίξουμε το κόστος και να ασφαλίσουμε μεγαλύτερες ομάδες πληθυσμού. 
Προκύπτουν οφέλη τόσο για τους παρόχους όσο και για το δίκτυο. Τα ποσοστά χρήσης είναι μικρότερα. Η σχέση ποιότητας–τιμής δημιουργεί ανταγωνιστικό πλαίσιο σε μια συνεργασία όπως αυτή του ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ με την Ευρωκλινική. Είναι πλέον το θεσμικό πλαίσιο που επιτρέπει την τιμολόγηση στα 120 ευρώ για κάθε άτομο ώστε να παρέχονται υπηρεσίες υγείας από την Ευρωκλινική στους ασφαλισμένους του ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ».
Ο κ. Βουκλαρής αναφερόμενος στο πρόσφατο deal της Ευρωκλινικής με την συμφωνία
πώλησης του ομίλου
σε ομάδα επενδυτών με τη συμμετοχή του Management της εταιρίας (management Buyout) από  το South East Europe FundLP (“SEEF”) σημείωσε πως αλλάζει τα δεδομένα στο χώρο της αγοράς της ιδιωτικής υγείας στην Ελλάδα. Πλέον, διεθνή και τοπικά Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα, μεταξύ αυτών οι τέσσερις συστημικές τράπεζες,  καθώς επίσης και fund που διαχειρίζεται η BMO Global Asset Management συγκαταλέγονται ανάμεσα στους νέους μετόχους του ομίλου. Η  συγκεκριμένη συναλλαγή συμπεριέλαβε και πρόβλεψη για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην Ευρωκλινική για την περαιτέρω βελτίωση του ισολογισμού της.

 

Δείτε τα προηγούμενα live μας

Ο Τ. Κανελλόπουλος, 3K Investment Partners στο BanksLive: Έχουμε την καλύτερη απόδοση στην αγορά, μεγάλες οι προοπτικές στην Ελλάδα

Αλ. Σαρρηγεωργίου στο IWLive: Η σημερινή εικόνα της αγοράς, αισιοδοξία για Eurolife FFH και το 2020

Δ. Αναγνωστόπουλος, Γ.Γ Πληροφοριακών Συστημάτων στο BanksLive: Καταλυτική η επίδραση του Covid-19 στην ανάπτυξη του ψηφιακού κράτους

Γ. Τσακίρης, Υφυπουργός Ανάπτυξης/Επενδύσεων στο BanksLive: Έρχονται νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για ΜμΕ

Α. Χατζηπέτρου, Αναπτυξιακή Τράπεζα, στο BanksLive!: Ξεκινά η λειτουργία του Παρατηρητηρίου Ρευστότητας

Α. Ταμβακάκης, EOS Capital Partners στο BanksLive: Που θα δοθούν τα δισεκατομμύρια του recovery fund

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here