«Πράσινο φως» από τη διοίκηση της ΔΕΗ για το δεύτερο πακέτο τιτλοποίησης ληξιπρόθεσμων οφειλών άνω των 90 ημερών, μέσω του οποίου θα αντλήσει 300 με 350 εκατ. ευρώ. Το επιτόκιο στο 6,8% (χαμηλότερο αντίστοιχου επιτοκίου για λογαριασμό εταιρειών με το ίδιο rating B), με την επιχείρηση να μη δίνει πρόσθετες εγγυήσεις.

Επί της ουσίας, η ΔΕΗ δεν πουλάει «ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις», αλλά μέσω αυτών αντλεί ρευστότητα (χρησιμοποιώντας τες σαν εγγυήσεις), ενώ είναι η πρώτη φορά που αντί για distress funds στη σχετική διαδικασία συμμετείχαν και αναλαμβάνουν επενδυτικό ρίσκο οίκοι όπως η Pimco, η JP Morgan, η Deutsche Bank.

Πρόκειται για ένα καινούργιο μοντέλο διαχείρισης υποχρεώσεων, που σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν οδηγός και σε άλλες περιπτώσεις, άλλων επιχειρήσεων.

Μετά από αυτό, δικαιολογείται όχι μόνο το πρόσφατο 2,60% στα 3,95 ευρώ, αλλά και οι βλέψεις των αγοραστών για επαναπροσέγγιση του υψηλού 52 εβδομάδων, στα 4,388 ευρώ. Με την αποτίμηση, πλέον, στα 897,8 εκατ., μια «ανάσα» από το όριο και την ομάδα των billionaires (σ.σ. η αποτίμηση υπολογίζεται με βάση την τιμή της συνεδρίασης της 24ης Ιουλίου).

Πηγή: ΧΡΗΜΑ WEEK, 28/07/2020

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here