Το μήνυμα Κόκκαλη δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για δεύτερες ερμηνείες ει μη μόνον για υποθέσεις και «ασκήσεις επί χάρτου» για το τι μέλλει γενέσθαι με την Intralot.

Μέσω του αντιπροέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, Δημήτρη Κλώνη, της πρώτης, στη γενική συνέλευση της Παρασκευής, με τον πρόεδρο να διευκρινίζει, πως «(…) οποιοσδήποτε συσχετισμός του ομίλου Intracom και του ομίλου Intralot είναι αβάσιμος και αυθαίρετος». Μήνυμα που υποστηρίχθηκε από ανακοίνωση για πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών (έως του 10% του μετοχικού κεφαλαίου) και αποτιμήθηκε με ένα γενναίο 9,26% της μετοχής και άνοδο της τιμής στα 0,59 ευρώ.

 Για την προσοχή του επιχειρηματία, ευρύτερα του ομίλου προς την Intrakat, έχω αναφερθεί πλειστάκις στο Banks, όπως και στη βαρύνουσα σημασία που αποδίδεται στον Κέκροπα.

Να δούμε αναλυτικά τις συμμετοχές του Σωκράτη: Ιntracom με 24,173% (με 8,731% ο Κωνσταντίνος Δημητριάδης), η Intracom έχει το 59,556% του μετοχικού κεφαλαίου της Intrakat (με 20% ο Δημήτρης Κούτρας), αλλά και στην Intralot το 20,007% (άλλες θέσεις από Intesa SanPaolo, Mittleman Bros κ.ά.), ενώ η Intracom ελέγχει το 34,31% του Κέκροπα (με 37,22% η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και με 6,688% η Alpha Bank).

Και στον Κέκροπα έχω αναφερθεί (όπως και στην Intrakat), με το εύλογο ερώτημα να αφορά, ξεκάθαρα, πλέον την Intralot.

«Τροφή» για σενάρια: 

  • Ο Σωκράτης Κόκκαλης έχει –πολύ κοντά– ένα deal για την Intralot, που θα μπορούσε να αλλάξει άρδην τα δεδομένα και να αποτελέσει διέξοδο για την εταιρεία;
  • Ο επιχειρηματίας επιδιώκει να διαχωρίσει την Intracom (κατ’ επέκταση και την Intrakat) από την Intralot, διαβλέποντας ακόμη πιο δυσχερή τη συνέχεια για την τελευταία.
  • Η Intralot διαθέτει έναν –ίσως τον τελευταίο και πιο ισχυρό– άσο, που αφορά μια πολυπόθητη συνεργασία και είσοδο σε έναν χώρο gaming, που μπορεί να δώσει γενναία «ανάσα» και την προοπτική της άρσης του καθεστώτος επιτήρησης σε εύθετο χρόνο.

 

Σε κάθε περίπτωση, θα σας κρατώ ενήμερους. Και από τους «Ψιθύρους» του Βanks.

Πηγή: ΧΡΗΜΑ WEEK, 28/07/2020

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here