Στο 2,65% διαμορφώθηκε το επιτόκιο για το ομόλογο των 150 εκατ. της CPLP του Βαγγέλη Μαρινάκη, με την έγκυρη ζήτηση να ανέρχεται στα 801,37 εκατ ευρώ!

Το ναυτιλιακό ομόλογο του Βαγγέλη Μαρινάκη ξεπέρασε το αμέσως προηγούμενο που είχε εκδοθεί από την Costamare του Κωστή Κωνσταντακόπουλου. Η ζήτηση που υπήρξε για εκείνο μεταφράστηκε σε προσφορές 665 εκατ.€ με το τελικό ποσό άντλησης να είναι στα 100 εκατ. ευρώ.

  • Τα έσοδα από την έκδοση θα διατεθούν για την αγορά τριών νεότευκτων και φιλικών προς το περιβάλλον, πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG Carriers) – μια συνολική επένδυση ύψους 600 εκατ. δολαρίων.
  • Τα 3 νέα πλοία θα ενισχύσουν τον στόλο της εγγυήτριας του ομολόγου, Capital Product Partners (CPLP), ο οποίος αποτελείται από 19 πλοία διαφόρων κατηγοριών, ενώ είναι ήδη ναυλωμένα από ενεργειακές εταιρείες, όπως η ΒΡ και η Cheniere, εξασφαλίζοντας σταθερά υψηλές αποδόσεις

Για το ρεκόρ του νέου ομολόγου μέτρησε καταφανώς το brand του εφοπλιστικού ομίλου του Βαγγέλη Μαρινάκη και συνάμα η ισχυρή οικονομική οντότητα που εκφράζεται από την εισηγμένη στο Nasdaq Capital Product η οποία είναι και εγγυήτρια της έκδοσης.

«Η «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ», η «ALPHA BANK» και η «EUROXX ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ.», ως Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι της Δημόσιας Προσφοράς για την έκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου και την εισαγωγή των Ομολογιών εκδόσεως της εταιρείας «CPLP SHIPPING HOLDINGS PLC» (η «Εταιρεία»), με την εγγύηση της εταιρείας «CAPITAL PRODUCT PARTNERS L.P.», προς διαπραγμάτευση στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Προσφοράς στις 20.10.2021, ανακοινώνουν, σύμφωνα με το άρθρο 17 παρ. 2 του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1129, ότι διατέθηκαν συνολικά 150.000 άυλες κοινές ανώνυμες ομολογίες της Εταιρείας με ονομαστική αξία €1.000 εκάστη (οι «Ομολογίες») με αποτέλεσμα την άντληση κεφαλαίων ύψους €150 εκατ.

Η συνολική έγκυρη ζήτηση που εκδηλώθηκε από επενδυτές οι οποίοι συμμετείχαν στη Δημόσια Προσφορά ανήλθε σε € 801,37 εκατ., σημειώνοντας υπερκάλυψη της Έκδοσης κατά 5,3 φορές.

Η τιμή διάθεσης των Ομολογιών έχει προσδιοριστεί στο άρτιο, ήτοι €1.000 ανά Ομολογία. Η τελική απόδοση των Ομολογιών ορίστηκε σε 2,65% και το επιτόκιο των Ομολογιών σε 2,65% ετησίως.

Οι Ομολογίες κατανεμήθηκαν ως εξής: α) 100.000 Ομολογίες (66,67% επί του συνόλου των εκδοθεισών Ομολογιών) κατανεμήθηκαν σε Ιδιώτες Επενδυτές, και β) 50.000 Ομολογίες (33,33% επί του συνόλου των εκδοθεισών Ομολογιών) κατανεμήθηκαν σε Ειδικούς Επενδυτές.»

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here