Στο επίπεδο της προστασίας της κατοικίας καθ΄ομολογίαν του ΣΥΡΙΖΑ, ήδη με τον νόμο Σταθάκη από το 2016, έχουμε περιοριστεί στο 60% της προστασίας που υπήρχε προηγουμένως.

Την πρόταση για τη δεύτερη ευκαιρία την επαναφέραμε γιατί εμείς τα λέμε, εμείς τα ακούμε. Το θέμα είναι πολυπαραμετρικό, δηλαδή το πώς κρίνεις μία λύση δεν έχει να κάνει μόνο με την αντικειμενική αξία της κατοικίας που προστατεύεται αλλά και με το ύψος του δανείου, της κατηγορίας των πολιτών που εντάσσονται ή δεν εντάσσονται της κατηγορίας των δανείων, την εφαρμογή των κανόνων της Τράπεζας της Ελλάδος σχετικά με τους συνεργάσιμους δανειολήπτες και τα όρια διαβίωσης. Όποιος λέει ότι εμένα μου αρέσει ή δεν μου αρέσει το 120, είναι σαν να λέει σε ένα μαθητή στο σχολείο ότι είναι καλός μαθητής γιατί είναι καλός στη φυσική. Πρέπει να δούμε τη συνολική ρύθμιση. Το βέβαιον είναι ότι στο επίπεδο της προστασίας της κατοικίας καθ΄ομολογίαν του ΣΥΡΙΖΑ, ήδη με τον νόμο Σταθάκη από το 2016, έχουμε περιοριστεί στο 60% της προστασίας που υπήρχε προηγουμένως.

Παρά την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η ανακεφαλαιοποίηση πήγε χαμένη, οι τράπεζες έχουν χάσει το 90% της αξίας τους και τα κόκκινα δάνεια έχουν χτυπήσει ρεκόρ πανευρωπαϊκό ίσως και παγκόσμιο.

Πιστεύω ότι ο πειρασμός που έχουν είναι εάν τους βγαίνει να το πάνε μέχρι τον Οκτώβριο, με τη λογική ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, μήπως κάτι προκύψει, κάποιες ενδεχομένως θετικές ειδήσεις. Αλλά υπάρχει ο σκόπελος του Μαΐου με τις τριπλές εκλογές -τις περιφερειακές, τις δημοτικές και τις ευρωεκλογές- που από ότι δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστεί ήττα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here