Άνοδο κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν θετικά στις ενδείξεις για συμβιβασμό στην αντιπαράθεση αναφορικά με τον αμερικανικό προϋπολογισμό αλλά και στα ενθαρρυντικά σημάδια για τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας.

Στις 10:41 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,6% ενώ ο γερμανικός DAX σημείωσε άνοδο 1,2% και ο γαλλικός CAC 40 0,7%.

Οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών και των προμηθευτών τους κατέγραψαν νωρίτερα άνοδο κατά 2,2% αφού η Michelin ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα. Η μετοχή της γαλλικής εταιρίας ελαστικών κατέγραψε άλμα άνω του 10% και οδεύει προς την καλύτερη ημερήσια επίδοσή της την τελευταία 10ετία.

Σε μία ένδειξη των υψηλών προσδοκιών για τα κέρδη των εταιριών προϊόντων πολυτελείας ύστερα από τα ισχυρά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν από τον κλάδο –συμπεριλαμβανομένης και της LVMH την περασμένη εβδομάδα—η μετοχή της Kering, της ιδιοκτήτριας εταιρίας της Gucci, υποχώρησε παρά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων πωλήσεων και θετικών σχολίων για τη ζήτηση στην Κίνα. Οι επενδυτές αμφισβήτησαν κατά πόσο τα αποτελέσματα στην Κίνα είναι τόσο ισχυρά όσο των ανταγωνιστών της ενώ αναλυτές της Citigroup δήλωσαν ότι τα νούμερα ίσως να μην επαρκούν να ικανοποιήσουν τις εκτιμήσεις της αγοράς. Η μετοχή της σημείωσε πτώση 3,3%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here