Ακόμη και μέσα στην κορύφωση την Μνημονιακής κρίσης, οι τραπεζοϋπάλληλοι κατάφεραν να υπογράψουν συλλογική σύμβαση με τις διοικήσεις των Τραπεζών.

Το 2008 είχαν υπογράψει κανονική συλλογική σύμβαση.

Το 2012 οι τραπεζοϋπάλληλοι αποδέχθηκαν μειώσεις αποδοχών και δικαιωμάτων. Το ίδιο συνέβη και το 2016.

  • Φέτος στις 31 Μαρτίου εκπνέει η προθεσμία για υπογραφή νέα συλλογικής σύμβασης και οι εναπομείναντες 38.000 τραπεζοϋπάλληλοι (ήταν 64.000 στην αρχή της κρίσης) κινδυνεύουν να τα χάσουν όλα.

Γι’ αυτό και προκήρυξαν 24ωρη προειδοποιητική απεργία σε όλες τις Τράπεζες, για την Τετάρτη 20 Μαρτίου. Έχουν ήδη καταγράψει απώλειες της τάξης του 30% στις αποδοχές τους (συλλογικές και επιχειρησιακές συμβάσεις) κι απ’ ότι φαίνεται στα σχέδια των διοικήσεων υπάρχουν νέες “περικοπές λειτουργικού κόστους” με απλά λόγια, λιγότερα καταστήματα, λιγότεροι υπάλληλοι, μικρότεροι μισθοί.

  • Οι Τραπεζοϋπάλληλοι διεκδικούν αυξήσεις 6% μέσα στην τριετία, οι διοικήσεις των τραπεζών προτείνουν «αύξηση» 2€ το μήνα στους εργαζόμενους που βρίσκονται από το 17ο κλιμάκιο και πάνω, τον Ιούλιο του 2020 και 2€ ακόμα… τον Ιούλιο του 2021!!!

Για την ερχόμενη Τετάρτη το απόγευμα, έχει προγραμματισθεί η τελευταία συνάντηση με την εργοδοσία και αμέσως μετά ξεκινά ο απεργιακός αγώνας….

Εγγραφείτε δωρεάν στο καθημερινό newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.
Δεν μοιραζόμαστε ή πουλάμε σε τρίτους τα προσωπικά σας δεδομένα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here