του Αντώνη Μούζα, επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Brokerage, Optima Bank

H Optima Bank ιδρύθηκε στις 31 Ιουλίου 2019, με την εξαγορά της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος από τον Όμιλο Βαρδινογιάννη, ακολουθώντας μια νέα, διαφορετική τραπεζική φιλοσοφία. Στόχος της Optima Bank είναι να αποτελέσει «τράπεζα αναφοράς» για ολόκληρο τον κλάδο, δημιουργώντας μια απλή, ευέλικτη και σύγχρονη εμπορική τράπεζα, που στοχεύει να προσφέρει τη βέλτιστη τραπεζική εμπειρία. 

Η τράπεζα διατηρεί την ηγετική της θέση σε όλο το φάσμα των επενδυτικών και χρηματιστηριακών υπηρεσιών τα τελευταία είκοσι έτη. Η Optima Bank είναι η μόνη ελληνική τράπεζα της οποίας ο χρηματιστηριακός κλάδος είναι ενσωματωμένος στην τράπεζα και όχι ανεξάρτητη εταιρεία, βελτιώνοντας σημαντικά την εξυπηρέτηση των πελατών της. Κατέχει ήδη πολλαπλές βραβεύσεις, όπως και πιστοποιημένο προσωπικό από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και άλλους διεθνείς οργανισμούς, αναγνωρισμένο για τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που προσφέρει σε επενδυτές στις χρηματαγορές της Ελλάδας, της Κύπρου, αλλά και σε όλα τα ξένα χρηματιστήρια. 

Επιπρόσθετα, και για τη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών, η Optima Bank προσφέρει τη νέα πλατφόρμα Optima Bank Trader, η οποία ενσωματώνει τη βαθιά γνώση της τράπεζας για τη χρηματιστηριακή αγορά. Στο πλαίσιο αυτό, οι χρηματιστηριακές και επενδυτικές υπηρεσίες της Optima Bank περιλαμβάνουν όλα τα επενδυτικά προϊόντα, όπως ελληνικά και διεθνή κρατικά-εταιρικά ομόλογα, ελληνικές και διεθνείς μετοχές και παράγωγα, ελληνικά και διεθνή αμοιβαία κεφάλαια, τα οποία είναι διαθέσιμα μέσα από όλα τα κανάλια εξυπηρέτησης των πελατών της. 

Παράλληλα, τα στελέχη της τράπεζας ακολουθούν συγκεκριμένη μεθοδολογία στις επενδυτικές τους προτάσεις –βασιζόμενοι στην ανάλυση της τρέχουσας κατάστασης και της μεσοπρόθεσμης πορείας τόσο της παγκόσμιας οικονομίας όσο και των μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου–, καθώς και στην εκτίμηση των επενδυτικών κινδύνων. Εξετάζονται ποιοι κλάδοι ευνοούνται και ποιοι όχι από το μακροοικονομικό περιβάλλον και ποιες εταιρείες θα επιλεχθούν είτε σε βραχυπρόθεσμο είτε σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Με τον τρόπο αυτό κάθε επενδυτής έχει τις διαφορετικές επιλογές που ταιριάζουν στο προφίλ του, ώστε να επιλέξει την κατάλληλη. 

Αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα της Optima Bank είναι η άμεση εξυπηρέτηση των πελατών, είτε πρόκειται για επαγγελματίες είτε για ιδιώτες επενδυτές. Η τράπεζα μάλιστα φροντίζει να διατηρεί ένα αμφίδρομο σύστημα επικοινωνίας, μέσα από το οποίο οι πελάτες έχουν άμεση πρόσβαση σε συναλλαγές είτε μέσω των στελεχών που τους εξυπηρετούν στη Γενική Διεύθυνση Brokerage και στα καταστήματα της τράπεζας είτε μέσω της πλατφόρμας Optima Bank Trader. Παράλληλα, το εξειδικευμένο προσωπικό διατηρεί τακτική επικοινωνία σχετικά με τις τάσεις των προϊόντων (ομόλογα, μετοχές-παράγωγα, αμοιβαία κεφάλαια), ώστε να τους βοηθήσει στην επιλογή της βέλτιστης επενδυτικής απόφασης. 

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν τους λόγους για τους οποίους η αγορά κατατάσσει την Optima Bank στις κορυφαίες εταιρείες παροχής επενδυτικών υπηρεσιών κάθε χρόνο, γεγονός που «δεσμεύει» την τράπεζα να γίνεται κάθε χρόνο και καλύτερη.

Πηγή: Περιοδικό ΧΡΗΜΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here