Έκλεισε το βιβλίο προσφορών για την έκδοση του 5ετούς ομολόγου των ΕΛΠΕ λήξης 4 Οκτωβρίου του 2024, με τη ζήτηση να είναι ισχυρή, γεγονός που οδήγησε τον Όμιλο να αυξήσει το ποσό άντλησης.

Οι προσφορές των επενδυτών διαμορφώθηκαν στο 1,5 δισ. ευρώ, καλύπτοντας πάνω από τρεις φορές τον αρχικό στόχο για άντληση 400 εκατ. ευρώ, αυξάνοντας τον στόχο των ΕΛΠΕ στα 500 εκατ. ευρώ. Το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 2,125% υποχωρώντας από το αρχικό guidance το οποίο είχε τοποθετηθεί στο 2,5%.

Την περασμένη Τρίτη ξεκίνησαν οι παρουσιάσεις  στελεχών των ΕΛΠΕ σε Λονδίνο, Παρίσι, Ζυρίχη και ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη με τις παρουσιάσεις σε επενδυτές στην Αθήνα.

Credit Suisse Securities (Europe) Limited, Goldman Sachs International ήταν οι  βασικοί διοργανωτές των επενδυτικών επαφών, ενώ συνδιοργανωτές της έκδοσης και διάθεσης των ομολογιών είναι οι Citigroup Global Markets Limited, Eurobank, Nomura International plc, Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και Τράπεζα Πειραιώς. Το ομόλογο θα εισαχθεί στην αγορά του Λουξεμβούργου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here