Πονοκέφαλο για τους επαγγελματίες και τις αρχές αποτελούν τα πλαστά χαρτονομίσματα που έχουν κατακλύσει την αγορά.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, το πρώτο εξάμηνο του 2019 τουλάχιστον 250.000 πλαστά χαρτονομίσματα εντοπίστηκαν στην ελληνική αγορά παρά το γεγονός ότι τα δεύτερης γενιάς χαρτονομίσματα που κυκλοφορούν, δυσκολεύουν τους παραχαράκτες.

Όπως μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του Alpha, καταστήματα, οδηγοί ταξί έχουν βρεθεί σε απόγνωση καθώς  είναι πολύ δύσκολο να διακρίνουν την γνησιότητα των χαρτονομισμάτων και πολύ συχνά γίνονται αποδέκτες χρημάτων -μαϊμού. Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο,  οι οδηγοί ταξί προσπαθούν με κάθε τρόπο να δουν αν τα χρήματά που τους έδωσαν δεν είναι πλαστά.

Πολλοί χρησιμοποιούν την τεχνολογία με τα ειδικά μηχανήματα ανίχνευσης πλαστών χαρτονομισμάτων που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Άλλοι πάλι προσπαθούν μέσω της αφής να καταλάβουν αν τα χρήματα που κρατούν στα χέρια τους είναι γνήσια.

Σύμφωνα με την μαρτυρία του κ. Νικηφόρου, οδηγού ταξί , κάθε μήνα δέχεται κατά μέσο όρο περίπου 100 ευρώ σε μη γνήσια χαρτονομίσματα. Έτερος οδηγός τονίζει ότι δέχεται ακόμα και πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ τα οποία είναι εξαιρετικά δύσκολα να τα διακρίνει κανείς.

Το κύκλωμα φαίνεται πως κάνει καλά τη δουλειά του καθώς τα πλαστά χαρτονομίσματα δεν διαφέρουν σε τίποτα από τα γνήσια. Είναι, μάλιστα, άκρως δυσδιάκριτες οι ελάχιστες διαφορές προκαλώντας τεράστια ανησυχία. Οι παραχαράκτες της νέας γενιάς φαίνεται πως έχουν μάθει τα τέλεια κόλπα με τον πονοκέφαλο στην αγορά να είναι μεγάλος.

Τα κυκλώματα, μάλιστα, έχουν ρίξει στην αγορά και πλαστά κέρματα τα οποία μοιάζουν με τα νομίσματα του ενός και των δύο ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here