Χωρίς κώλυμα θα πραγματοποιούνται από 21 Φεβρουαρίου οι e-auctions, οπότε έχει νομοθετηθεί να ξεκινήσει η αποκλειστική διενέργεια του για χρέη προς τις τράπεζες.

Η διασφάλιση των συνθηκών για την –χωρίς εμπόδια– εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έρχεται μετά τις χθεσινές εξελίξεις στην έκτακτη γενική συνέλευση των συμβολαιογράφων της Θεσσαλονίκης. Στην ουσία, η γενική συνέλευση έδωσε το «πράσινο φως» στους συμβολαιογράφους-μέλη της για διενέργεια πιστοποίησης τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Η “τελική προθεσμία” από τους “θεσμούς” για την πλήρη εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών δόθηκε από το EuroWorking Group της περασμένης εβδομάδας, το οποίο κάλεσε να γίνει η αντικατάσταση των συμβολαιογράφων που δεν φαίνεται να συμμετέχουν στη διαδικασία και να διαπιστωθεί μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε ότι υπάρχει “αποτελεσματική ροή” στον αριθμό των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που γίνονται.

Σημειώνεται ότι η Έκθεση Συμμόρφωσης του προγράμματος προσαρμογής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης κάνει λόγο για τον σχεδιασμό 1.000 πλειστηριασμών ανά μήνα από τον Μάρτιο και μετά και 2.000 μηνιαίως το τελευταίο τρίμηνο του 2018. Η Έκθεση προβλέπει 40.000 πλειστηριασμούς ετησίως τα επόμενα τρία χρόνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ