Στην υποβάθμιση των ελληνικών μετοχών προχώρησε σήμερα η HSBC στο report της για τις αναδυόμενες αγορές.

Η HSBC διαπιστώνει σημαντική υποχώρηση στην αγορά μετοχών και ως εκ τούτου υποβαθμίζει από τη σύσταση υπεραπόδοσης στην ουδέτερη σύσταση της εγχώριες μετοχές.

Τρωτά σημεία για την ελληνική σγορά αποτελούν για την HSBC:

τα NPEs των ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων που είχαν αρχίσει να υποχωρούν, καθώς και η ποιότητα του ενεργητικού των ελληνικών τραπεζών που θα επιδεινωθεί σύμφωνα με την εκτίμηση της HSBC

ο τουρισμός που φέτος αναμένεται να καταγράψει βουτιά λόγω covid-19. Μια προβλεπόμενη πτώση κατά 50% στις αφίξεις τουριστών θα μπορούσε να μειώσει το ΑΕΠ τουλάχιστον 5%, σύμφωνα με το report.

Όσον αφορά τη γενικότερη εικόνα της ελληνικής οικονομίας, προβλέπεται συρρίκνωση κατά 6% φέτος, ενώ για το επόμενο έτος η HSBC διαβλέπει ανάκαμψη  της τάξης του 5,8%.

Η HSBC εκτιμά πως η Ελλάδα φέτος θα σημειώσει δημοσιονομικό έλλειμμα ύψους 1,5% του ΑΕΠ ενώ το ελληνικό χρέος θα αυξηθεί στο 190% του ΑΕΠ από 176% το 2019.

Σχετικά με τις αποτιμήσεις των ελληνικών μετοχών και ιδιαίτερα των ελληνικών τραπεζών, “επιφανειακά φαίνονται ξεκάθαρα φτηνές”, σημειώνει η HSBC. Το εκτιμώμενο p/e 2020 είναι στο 5,5 και ο δείκτης τιμής προς λογιστική αξία στο 0,2.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here