Μετά τον MOODY’S και ο Standard and Poors. Ο Οίκος S&P ανακοίνωσε την απόφαση να υποβαθμίσει την προοπτική της Ιταλίας σε αρνητική από σταθερή, διατηρώντας ωστόσο αμετάβλητη την πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας, λέγοντας ότι η κυβερνητική πολιτική υπονομεύει τις προοπτικές ανάπτυξης και το χρέος της χώρας.

Ο S&P διατήρησε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ιταλίας στη βαθμίδα «ΒΒΒ», δύο βαθμίδες πάνω από την κατηγορία «junk», κάτι που έδωσε μια ανάσα στην κυβέρνηση συνασπισμού, η οποία βρίσκεται σε μετωπική σύγκρουση με τις Βρυξέλλες, από τη στιγμή που η Κομισιόν απέρριψε το προσχέδιο του προϋπολογισμού της για το 2019, ζητώντας να υποβληθεί νέο εντός τριών εβδομάδων.

Ο οίκος S&P άσκησε σκληρή κριτική στη Ρώμη λέγοντας ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα του επόμενου έτους θα ξεπεράσει τον στόχο της ιταλικής κυβέρνησης και ότι το δημόσιο χρέος δεν θα υποχωρήσει, όπως είχε σχεδιαστεί αρχικά.

H Standard & Poors προειδοποίησε και για πιθανά προβλήματα στις ιταλικές τράπεζες, οι οποίες διακρατούν μεγάλη ποσότητα από ιταλικά κρατικά ομόλογα.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι απέρριψε τα σχόλια του S&P, με το επιχείρημα ότι «το έργο το έχουμε ξαναδεί», αμφισβητώντας την αξιοπιστία των οίκων αξιολόγησης

Get Free Email Updates!

Εγγραφείτε δωρεάν στο newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.

Το e-mail σας δε θα δοθεί ποτέ σε τρίτους. Μπορείτε να απεγγραφείτε όποτε επιθυμείτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here