Έχουν ήδη περάσει περίπου 10 μήνες από την ημέρα που συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, η αίτηση επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης με βάση το άρθρο 106β που υπέβαλε η PASAL μαζί με τις πιστώτριες τράπεζες ALPHA BANK και ΕΘΝΙΚΗ Τράπεζα.

Μετά από 300 ημέρες δεν έχει εκδοθεί απόφαση.

Για την PASAL αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να προχωρήσει στην πώληση του εμπορικού της κέντρου Athens Heart, αλλά ούτε σε οποιαδήποτε άλλη κίνηση αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας της.

Ο σχεδιασμός για την ενίσχυση και πώληση του Athens Heart είναι άχρηστος. Υπάρχει η καταρχήν συμφωνία της Εθνικής Τράπεζας με την επενδυτική εταιρεία HINES, ενώ παράλληλα η PASAL εξετάζει και άλλες διεξόδους για το εμπορικό της κέντρο στην Πειραιώς, αλλά χωρίς να μπορεί να προχωρήσει όσο διαρκεί η εκκρεμότητα με την απόφαση του δικαστηρίου.

Το σύνολο των οφειλών της PASAL κατά την κατάθεση της αίτησης εξυγίανσης ήταν 77,917 εκατ. ευρώ και διαχωρίζονται σε Τραπεζικές υποχρεώσεις (61,022 εκατ. ευρώ), leasing (11,424 εκατ.), λοιποί πιστωτές (5,281 εκατ.). Στους μη θιγόμενους από τη συμφωνία πιστωτές περιλαμβάνεται το Δημόσιο στο οποίο η PASAL οφείλει 174,152 χιλ. ευρώ και οι ασφαλιστικοί οργανισμοί 13,655 χιλ. ευρώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here