Γράφει η «ξενοδόχος»

Δεν …κρατιούνται οι Βρετανοί οι οποίοι αμέσως μετά τις ανακοινώσεις του Μπόρις Τζόνσον ότι τα διεθνή ταξίδια ενδεχομένως να συνεχιστούν μετά τις 17 Μαΐου άρχισαν να «κλείνουν» ταξίδια.

Ετσι, οι Jet2.com και Jet2Holidays κατέγραψαν μετά τις ανακοινώσεις αύξηση …1000% στις κρατήσεις με πρώτους προορισμούς την Ισπανία και τα Κανάρια με τις Βαλεαρίδες, την Πορτογαλία, την Ελλάδα, την Κύπρο και την Τουρκία.

Η περίοδος των κρατήσεων αφορούν τα ταξίδια ειδικά από τα μέσα του καλοκαιριού, από τον Ιούλιο έως το τέλος των σχολικών διακοπών. Αντίστοιχα, κατακόρυφη αύξηση των κρατήσεων διαπιστώνει και η γνωστή μηχανή αναζήτησης Skyscanner, με την Ελλάδα να βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα των χωρών με τις περισσότερες κρατήσεις μέσα σε μια μέρα.

Η  Skyscanner κατέγραψε αύξηση, αμέσως μετά τις ανακοινώσεις, κατά 69%, γεγονός μάλιστα το οποίο οι επιτελείς της αξιολογούν θετικά με το σκεπτικό ότι οι

  • «οι ταξιδιώτες ενημερώνονται πλέον άμεσα και είναι παραπάνω από …συντονισμένοι σε σχέση με τους περιορισμούς και την αναθεώρηση αυτών για τα ταξίδια. Είναι πρωταρχικής σημασίας να υπάρχει ξεκάθαρη, άμεση και έγκαιρη ενημέρωση προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη τόσο του κοινού όσο και της ίδιας της ταξιδιωτικής βιομηχανίας, ιδίως όσον αφορά τα μέτρα που επιβάλλονται, τις καραντίνες και τα τεστ πριν από την αναχώρηση».

Σύμφωνα με την Skyscanner η αύξηση στις κρατήσεις μέσα σε μία ημέρα υπερ-διπλασιάστηκαν σε βασικές αγορές από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ενδεικτικά οι μεγαλύτερες αυξήσεις αφορούν την Πορτογαλία (+176%), την Ισπανία (+170%), την Ιταλία (+122%), την Τουρκία (+113%) και την Ελλάδα (+96%).

Οσον αφορά το top 10 των προορισμών με τις περισσότερες κρατήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο είναι οι εξής: Ισπανία, Πακιστάν, ΗΠΑ, Ελλάδα, Ινδία, Τουρκία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Πορτογαλία, Ταϋλάνδη. 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here