Γράφει η «ξενοδόχος»

Οι δικαστικές προσφυγές και οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι πλέον το βασικό από τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της μεγάλης αποκρατικοποίησης της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, με την Κομισιόν να εκτιμά ότι το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής θα γίνει μέσα στους επόμενους μήνες.

Στην 9η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα που δημοσίευσε χθές η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο project του Ελληνικού, όπου όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται έχει γίνει πρόοδος τους τελευταίους τρείς μήνες.

«Συνεχίστηκε η πρόοδος», αναφέρει η έκθεση και τα πράγματα έχουν προχωρήσει σε ό,τι έχει να κάνει με τα δύο άλλα προαπαιτούμενα, για τη χορήγηση της άδειας καζίνο και την ιδιοκτησιακή ωρίμανση του ακινήτου.

Οσον αφορά το πρώτο,

  • «μετά την επιλογή προσωρινού αναδόχου τον Οκτώβριο του 2020, η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων προχώρησε στις 12 Φεβρουαρίου στην ολοκλήρωση των διαδικασιών για την ανάδειξη του οριστικού αναδόχου».

Πρόκειται ως γνωστόν για την κοινοπραξία Inspire Athens με τη συμμετοχή της Mohegan Gaming & Entertainment και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ενώ έπεται

  • «η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Επίσης, η διανομή της έκτασης που συμφωνήθηκε μέσα στο Φεβρουάριο αναμένεται να οριστικοποιηθεί ως τελική σύμβαση στη νομική της μορφή έως τα τέλη Φεβρουαρίου 2021, με την επικύρωσή της από την ελληνική Βουλή που αναμένεται εντός του Μαρτίου του 2021», αναφέρεται στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here