​…Δρομολογείται το “ταξιδιωτικό πάσο” , σημείωνε χθες το “Β”, προβάλλοντας την πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών.
    Για ‘άνοιγμα” των συνόρων του Ηνωμένου Βασιλείου και το “ελευθέρας” για ταξίδια των Βρετανών εκτός, έγραφαν, προχθές, οι Times. 
   Είδηση, που έκανε τον γύρο των ευρωπαϊκών αγορών, με αποτέλεσμα την Τρίτη να απογειωθούν οι μετοχές αεροπορικών εταιρειών, όπως και κλαδικοί ευρω-δείκτες.
   Χθες ήταν η σειρά της Aegean, καθώς traders, funds κ.λ.π αντέδρασαν, σχεδόν αντανακλαστικά, στην δήλωση του Μπόρις Τζόνσον αλλά και στις πληροφορίες, πως Λονδίνο και Αθήνα εξετάζουν το πως θα επιτραπεί η άφιξη Βρετανών τουριστών, οι οποίοι θα μπορούν να βεβαιώσουν ότι έχουν εμβολιαστεί εγκαίρως κατά του Covid-19.
   Αγγλικές εφημερίδες αναφέρουν, επίσης, πως η Αθήνα εκπονεί σχέδιο για τον έγκαιρο εμβολιασμό προσωπικού αεροδρομίων και εργαζομένων σε ξενοδοχειακών μονάδων.
   Εξελίξεις, που…απογειώνουν, όπως φάνηκε Τρίτη-Τετάρτη μετοχές των TUI, Lufthansa, AirFrance κ.α. με την  Aegean να ακολουθεί χθες, με +14,73% στα 4,945 ευρώ, με συναλλαγές 355.000 τμχ.
    Ευνοϊκές εξελίξεις, για την Aegean, που όπως αποκάλυπτε, χθες, το Β “τροχοδρομεί” για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here