Στην στρατηγικού τύπου συνεργασία με το ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ και την πρόσφατη συμφωνία πώλησης  αναφέρθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της  Ευρωκλινικής, Αντώνης Βουκλαρής που φιλοξενήθηκε στο BanksLive. 

H συνεργασία ουσιαστικά προσθέτει 12.500 νέους πελάτες στην Ευρωκλινική, αποδεικνύοντας έμπρακτα την ικανότητα ενός οργανισμού όπως το ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ που εκπροσωπεί χιλιάδες ασφαλισμένους να προσφέρει, μέσω της σύμπραξης με την Ευρωκλινική, υπηρεσίες υγείας και φροντίδας υψηλής ποιότητας, με χαμηλό κόστος.

«Στηρίξαμε την προσπάθεια του ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ από την πρώτη στιγμή. Τα οφέλη που προκύπτουν είναι ιδιαιτέρως σημαντικά για όλες τις πλευρές. Έχουμε τη ευκαιρία να ελέγξουμε τις παραμέτρους του κόστους  διαχείρισης των πελατολογίων μας.

Την διεκπεραίωση την κάνει η Ευρωκλινική και το δίκτυο που εκπροσωπεί. Στην ουσία εκτός από τα φορολογικά οφέλη από την συνεργασία σε επίπεδο κόστους, δεν υπάρχει μεσάζων στη συνεργασία μας με το ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ. Δίνουμε έτσι καλύτερες τιμές και μπορούμε να το στηρίξουμε. Σκεφτείτε πως ένας πολίτης μόλις με 120 ευρώ ετησίως μπορεί να απολαμβάνει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας υψηλού επιπέδου, με 10 ευρώ τον μήνα μόνο δηλαδή. Μπορούμε ουσιαστικά να ρίξουμε το κόστος και να ασφαλίσουμε μεγαλύτερες ομάδες πληθυσμού. 

Προκύπτουν οφέλη τόσο για τους παρόχους όσο και για το δίκτυο. Τα ποσοστά χρήσης είναι μικρότερα. Η σχέση ποιότητας–τιμής δημιουργεί ανταγωνιστικό πλαίσιο σε μια συνεργασία όπως αυτή του ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ με την Ευρωκλινική. Είναι πλέον το θεσμικό πλαίσιο που επιτρέπει την τιμολόγηση στα 120 ευρώ για κάθε άτομο ώστε να παρέχονται υπηρεσίες υγείας από την Ευρωκλινική στους ασφαλισμένους του ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ».

Ο κ. Βουκλαρής αναφερόμενος στο πρόσφατο deal της Ευρωκλινικής με την συμφωνία
πώλησης του ομίλου
σε ομάδα επενδυτών με τη συμμετοχή του Management της εταιρίας (management Buyout) από  το South East Europe FundLP (“SEEF”) σημείωσε πως αλλάζει τα δεδομένα στο χώρο της αγοράς της ιδιωτικής υγείας στην Ελλάδα. Πλέον, διεθνή και τοπικά Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα, μεταξύ αυτών οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, καθώς επίσης και fund που διαχειρίζεται η BMO Global Asset Management συγκαταλέγονται ανάμεσα στους νέους μετόχους του ομίλου. Η  συγκεκριμένη συναλλαγή συμπεριέλαβε και πρόβλεψη για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην Ευρωκλινική για την περαιτέρω βελτίωση του ισολογισμού της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here