Σαφέστατα ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας θα πρέπει παράλληλα να κινούνται με συγκεκριμένους κανόνες και αρχές,  ενώ οτιδήποτε υπερβαίνει τον έναν τομέα από τον άλλον, προκαλεί εμπόδια στην εξυπηρέτηση των πολιτών σε ό,τι αφορά το επίπεδο παροχής υπηρεσιών υγείας και σύνταξης είναι ένα από τα μηνύματα που βγήκε από το πάνελ «Επαγγελματικά Ταμεία Ασφάλισης και Συμπληρωματικές Παροχές Υγείας. Συμπράξεις 2ου & 3ου Πυλώνα Ασφάλισης. Ανάπτυξη θεσμού Επαγγελματικής Ασφάλισης» στο δεύτερο συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης.
Πρέπει να αποδεχτούμε τις λύσεις που έχουν γίνει σε όλη την Ευρώπη τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρος  του ΕΕΑ, συμπληρώνοντας ότι  θα πρέπει να πάμε σε ένα τραπέζι διαλόγου,  είτε αφορά την υγεία είτε την σύνταξη.  Περαιτέρω υπογράμμισε ότι είναι προς το συμφέρον της χώρας να προχωρήσει ο δεύτερος πυλώνας και να μεγαλώσει ο τρίτος πυλώνας , ενώ είναι αναγκαίο να υπάρξουν τα επαγγελματικά ταμεία, καθώς προσφέρουν λύσεις που η πολιτεία δεν μπορεί να προσφέρει. Είναι πεπεισμένος ότι με την σωστή φιλοσοφία μπορούμε να καλύψουμε την διαφορά μας με τις Ευρωπαϊκές χώρες.
Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Ευρωκλινικής, Αντώνης Βουκλαρής, μεταξύ άλλων επεσήμανε πως οι εξετάσεις έχουν δοθεί, οι κινήσεις που έχουν γίνει, παραθέτοντας το παράδειγμα της Ευρωπαϊκής Πίστης και την συνεργασία της με Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης Υπουργείου Οικονομικών (ΤΕΑ-ΥΠ.ΟΙΚ),  άρα δεν χρειάζεται ανέφερε να ανακαλύψουμε κάτι άλλο για να προχωρήσουμε. Συνέστησε στην διάρκεια της ομιλίας τους  ότι πρέπει να μεριμνάμε τα ολοκληρωμένα σχήματα και τις συνεργασίες προκειμένου να μειώσουμε το κόστος και να αυξήσουμε την ποιότητα.

Ο κ. Γεώργιος Ε. Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Πρόεδρος, ΕΛΙΤΟΥΡ σημείωσε πως έχουν πραγματοποιηθεί διαβουλεύσεις με τον ιατρικό σύλλογο Αθηνών για να συνταχθούν και άλλοι σύλλογοι της χώρας επισημαίνοντας την παροχή υποστήριξης και συμβουλευτικής για τους ασφαλιστικούς πυλώνες ώστε να ενταχθούν οι εργαζόμενοι.

Ο Νίκος Χαλκιόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ., Εκτελεστικό Μέλος, Γενικός Διευθυντής Χαρτοφυλακίου της Α.Ε.Γ.Α., Ευρωπαϊκή Πίστη, τόνισε ότι η Επαγγελματική ασφάλιση μπήκε για τα καλά στην ζωή μας. Από την είσοδο της μόνο οφέλη θα υπάρξουν για τους εργαζομένους. Κλείνοντας την ομιλία του και το πάνελ ευχήθηκε στο τρίτο συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης που θα πραγματοποιηθεί του χρόνου τέτοια εποχή να μιλούν όλοι όχι για μικρά ταμεία αλλά για μεγάλα ταμεία προκειμένου να μειωθούν τα κόστη και να αυξηθεί η ποιότητα των υπηρεσιών. Ευχήθηκε επίσης από τις συμπράξεις να βγουν όλοι νικητές.

Από τη μεριά του ο Δρ. Χρήστος Π. Νούνης, Πρόεδρος, Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α.) & Πρόεδρος, Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης Υπουργείου Οικονομικών (ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ), τόνισε πως οι μεγάλες ομάδες μπορούν να παρέχουν υψηλές υπηρεσίες με χαμηλό κόστος. «Συνεργαζομαστε άψογα με την Ευρωπαϊκή Πίστη. Από την δική μας πλευρά θα μπορέσουμε να αγκαλιάσουμε όλη την Ευρωπαϊκή Πίστη και να εγγράψουμε όλα τα στελέχη. Αυτό που θα κάνουμε είναι ένα πολυμετοχικό ταμείο και θα το εφαρμόσουμε τον επόμενο Ιούνιο».

O κ. Παναγιώτης Ζαμπέλης, Αναλογιστής & Πρόεδρος του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης ΕΛΤΑ, είπε ότι το ταμείο των ΕΛΤΑ με 6.000 συμμετέχοντες περιλαμβάνει τόσο παροχές υγείας όσο και συνταξιοδοτικές. Σημείωσε πως είναι πολύ χρήσιμο ότι καλύφθηκε η ασφάλιση ζωής και ατυχήματος ενώ υπήρξε σωρεία αποζημιώσεων από το κλάδο αυτό, υπογραμμίζοντας ότι η διαχείριση του προγράμματος γίνεται μέσω αντασφαλιστής σύμβασης.

Η τρέχουσα επικαιρότητα γύρω από την επαγγελματική ασφάλιση και οι αναπτυξιακές προοπτικές των φορέων της κυριάρχησαν στην ατζέντα του 2oυ Συνεδρίου Επαγγελματικής Ασφάλισης (#ocin21), που διοργάνωσε η Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α) και η ethosEVENTS, μέσα από τη LiveOn, την ολοκληρωμένη ψηφιακή τεχνολογία επιχειρηματικής επικοινωνίας του ethosGROUP.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here