Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει η συζήτηση στο σημερινό Eurogroup αλλά αυτή τη φορά η Ελλάδα δεν θα βρεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης. Τα φώτα της δημοσιότητας κλέβει η Ιταλία καθώς δεν συνηθίζεται να τίθενται προς συζήτηση θέματα που αφορούν χώρα που βρίσκεται λίγο πριν την διεξαγωγή εθνικών εκλογών, όπως η Ελλάδα.

Η τρίτη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο θα συζητηθεί στο Euroworking Group μετά τις εκλογές, τον Ιούλιο.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι σήμερα η Ιταλία

  • θα δεχτεί σωρεία επιπλήξεων για δημοσιονομικές αποκλίσεις, πριν εισέλθει στη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος (EDP).

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως τόσο ο Μάριο Σεντένο όσο και ο Πιέρ Μοσκοβισί θα κρατήσουν χαμηλούς τόνους, ως προς τις απαντήσεις τους στον Τύπο χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι το ίδιο θα κάνει και ο ισχυρός άνδρας του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ.

Τα θέματα προς συζήτηση στο σημερινό Eurogroup

Τις εργασίες στου σημερινού Eurogroup θα απασχολήσουν

  • ζητήματα εμβάθυνσης της οικονομικής και νομισματικής ένωσης, τα οποία πρέπει να συμφωνηθούν ενόψει της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουνίου.

Ψηλά στην ατζέντα βρίσκεται το άρθρο 4 του IMF, με το παρόν να δίνει η Κριστίν Λαγκάρντ ενώ το ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στην διαπραγμάτευση για τις κρίσιμες θέσεις της ΕΕ, με τις φήμες να μιλούν για μη εξεύρεση λύσης την επόμενη βδομάδα στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ, αλλά σε μια νέα έκτακτη Σύνοδο στις 30 Ιουνίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here