Η ελβετική κεντρική τράπεζα (SNB) διατήρησε αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο, σε βαθιά αρνητικό έδαφος, καθώς η τράπεζα είναι αντιμετωπίζει τις προκλήσεις που παρουσιάζονται από τις προσδοκίες για πιο χαλαρή νομισματική πολιτική στις ΗΠΑ και στην ευρωζώνη.

Η SNB διατήρησε τα επιτόκια στο -0,75% όπως αναμενόταν από τους οικονομολόγους. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2015.

Η SNB εισήγαγε επίσης ένα “επιτόκιο πολιτικής SNB” στο -0,75% για να αντικαταστήσει το τρίμηνο labor, το οποίο έχει εδώ και καιρό οριστεί στο εύρος του -0,125% μέχρι -0,25%.

Σε ανακοίνωσή της η SNB δήλωσε πως το ελβετικό φράγκο παραμένει υπερτιμημένο, και ότι θα παρενέβαινε στις αγορές εάν χρειαζόταν για να αποτρέψει την περαιτέρω ενίσχυσή του.

“Το αρνητικό επιτόκιο και η προθυμία της SNB να παρέμβει στην αγορά ξένου συναλλάγματος, παραμένει απαραίτητη προκειμένου να διατηρήσει σε χαμηλό επίπεδο την ελκυστικότητα των επενδύσεων σε ελβετικό φράγκο, και να χαλαρώσει τις πιέσεις στο νόμισμα”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here