Η μεγαλύτερη χρηματιστηριακή και επενδυτική τράπεζα της Ιαπωνίας, η Nomura, η εταιρεία πορτοφολιών υλικού Ledger και το ταμείο κρυπτογράφησης CoinShares ξεκίνησαν σήμερα μια πολυαναμενόμενη υπηρεσία κρυπτογράφησης, που ονομάζεται Komainu.

Τα νέα έρχονται σε μια στιγμή που τόσο οι νεοσύστατες εταιρείες όσο και τα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα βιάζονται να πάρουν νέα εργαλεία κρυπτογράφησης στους επενδυτές της Main Street. Η BNY Mellon και η Bakkt έχουν επίσης δημιουργήσει μια υπηρεσία κρυπτοφυλάκωσης, σύμφωνα με την οποία η ιστορία της τράπεζας Wall Street για τη διαφύλαξη των περιουσιακών στοιχείων των θεσμικών πελατών θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για την αποθήκευση των ψηφιακών στοιχείων της Bakkt.

Η Komainu ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 2018 για να ξεπεράσει τα εμπόδια στις θεσμικές επενδύσεις σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία μέσω μιας συμμορφούμενης πλατφόρμας που τροφοδοτείται από ένα ειδικό περιβάλλον που δημιουργήθηκε από την Ledger. Η επιχείρηση παρέχει υποδομή και λειτουργικό πλαίσιο στην ευρύτερη βιομηχανία διαχείρισης επενδύσεων και επιτρέπει στους επενδυτές να ενσωματώσουν ένα σύνολο προτύπων βέλτιστων πρακτικών στις επιχειρήσεις τους. Ρυθμίζεται από την Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών του Τζέρσεϋ.

Εκτός από την τεράστια εμπειρία της Nomura , η μητρική εταιρεία πίσω από την CoinShares, Global Advisors, διαθέτει πλούσια εμπειρία στο εμπόριο εμπορευμάτων, στα αμοιβαία κεφάλαια κινδύνου, στο εμπόριο συναλλάγματος και στα προϊόντα που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο.

Η Komainu διευθύνεται από τον Jean-Marie Mognetti, τον συνιδρυτή και CEO της CoinShares. Ο Andrew Morfill άφησε τη θέση του στο Santander, όπου διέταξε τη μονάδα υπεράσπισης στον κυβερνοχώρο, να ενταχθεί στην Komainu ως Επικεφαλής Επιχειρήσεων.

Ο Mognetti δήλωσε σε μια δήλωση ότι: «Αυτό που έχει επισημάνει αυτή η συνεργασία είναι η ανάγκη αξιόπιστων και σταθερών παροχών υπηρεσιών να υποστηρίξουν τους συμμετέχοντες στη βιομηχανία. Η Komainu γεφυρώνει το κενό φέρνοντας οικονομική εμπειρογνωμοσύνη και δυνατότητες για τους θεσμικούς πελάτες να αισθάνονται σίγουροι ότι τα περιουσιακά τους στοιχεία βρίσκονται σε ασφαλή χέρια. ”

Ο Mognetti είπε στο Reuters ότι η πλατφόρμα έχει δοκιμαστεί με μικρό αριθμό πελατών για τέσσερις έως πέντε μήνες. Τα πλεονεκτήματα της Komainu έναντι άλλων συστημάτων είναι ότι μπορεί να ενσωματωθεί με τα τεχνολογικά συστήματα μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ledger, Pascal Gauthier, δήλωσε σε μια δήλωση ότι «τα ιδρύματα αναζητούν συμμόρφωση και ασφάλεια όταν πρόκειται για την φύλαξη των ψηφιακών στοιχείων.» Πρόσθεσε ότι, χωρίς την κατάλληλη ασφάλεια, «τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία των ιδρυμάτων είναι οπλισμένα εναντίον τους».

Η Nomura ξεκίνησε τον Ιανουάριο ένα σημείο αναφοράς κρυπτογράφησης για τους Ιάπωνες επενδυτές. Ονομάζεται NRI / IU Crypto-Asset Index, το σημείο αναφοράς παρακολουθεί τα κορυφαία κρυπτονομίσματα, μεταξύ των οποίων τα Bitcoin και Ethereum. Η Nomura είναι επίσης στο διοικητικό συμβούλιο του δικτύου blockchain Hedera Hashgraph, όπου κυριαρχεί στο δίκτυο μαζί με την Google και την Deutsche Telekom.

Του Βαγγέλη Τσάπα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here