Οι Ελληνικές επιχειρήσεις οφείλουν να αναζητήσουν πηγές χρηματοδότησης εκτός από το Τραπεζικό σύστημα και από την Ελληνική Κεφαλαιαγορά.

  • Στο Υπουργείο Οικονομικών αναζητούν τρόπους, κίνητρα και ρυθμίσεις ώστε να διευκολύνουν την εισαγωγή περισσότερων επιχειρήσεων στο Χρηματιστήριο.

Νέα φορολογικά κίνητρα, νέα προϊόντα και υπηρεσίες, και στενή συνεργασία των τραπεζών και των ασφαλιστικών εταιρειών με την Κεφαλαιαγορά αποτέλεσαν το αντικείμενο σύσκεψης χθες στο υπουργείο Οικονομικών.

Στόχος, η διεύρυνση του μεγέθους του Χρηματιστηρίου και η αναζήτηση κεφαλαίων από την πλευρά των επιχειρήσεων από την Ελληνική Κεφαλαιαγορά.

Μόνο ο ΣΕΒ εκπροσωπεί περίπου το 85% των εισηγμένων στο Ελληνικό Χρηματιστήριο εταιρειών.

Το σύνολο των εισηγήσεων προς νομοθέτηση θα διαμορφωθεί από ειδική Eπιτροπή που θα καταθέσει τις προτάσεις της έως το τέλος Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισηγήσεις θα κινούνται σε τρεις άξονες:

  1. Φορολογικά κίνητρα τα οποία θα αφορούν νέους επενδυτές,
  2. Νέες προς εισαγωγή εταιρείες,
  3. Νέα προϊόντα με στόχο τη διεύρυνση του χρηματιστηριακού ταμπλό και του βάθους της αγοράς.

Μέσα από τα φορολογικά αυτά κίνητρα η κεφαλαιαγορά θέλει να αναδιαμορφώσει τον χώρο της, επιχειρώντας να συνδέσει μεταξύ άλλων περαιτέρω το Χρηματιστήριο με τις τράπεζες και τις ασφαλιστικές εταιρείες και δημιουργώντας μικτά προϊόντα.

Το Χρηματιστήριο θα αναζητήσει τρόπους στήριξης της πράσινης ανάπτυξης μέσα από την προώθηση της έκδοσης Green Bonds.

Διαρκή εκπαίδευση των φορέων της αγοράς προκειμένου αυτοί να μπορούν να διαχειρίζονται με αρτιότητα ο καθένας στον τομέα του τις εργασίες του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here