Η κινεζική αστυνομία έχει κατασχέσει πάνω από 15 εκατομμύρια δολάρια σε κρυπτονομίσματα και supercars αξίας περίπου 2 εκατομμυρίων δολαρίων σε μια αποτυχία που σχετίζεται με την πώληση πλαστών μαρκών ανταλλαγής Huobi.

Σύμφωνα με τοπική έκθεση της Πέμπτης, συλλήφθηκαν 10 άτομα που έιχαν σχέση με το δόλιο σχέδιο . Οι πληροφορίες δημοσιοποιήθηκαν από το Υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας της Κίνας, το κυβερνητικό όργανο που εποπτεύει το αστυνομικό τμήμα της χώρας.

Οι δράστες πλησίαζαν επενδυτές κρυπτογράφησης σε ομάδες Telegram και ζητούσαν ETH με αντάλλαγμα τα κουπόνια Huobi, φυσικά σε μειωμένη τιμή. Αυτό ώθησε πολλούς επενδυτές να πέσουν στην παγίδα, καθώς τα κέρδη επιταχύνονται από την πώληση των μαρκών στην ανοιχτή αγορά.

Με απλά λόγια, «με μια μονάδα ETH σε μια καθορισμένη διεύθυνση, λαμβάνεις 60 HT. Μετά το πουλάς για να κερδίσεις τη διαφορά. », εξήγησε ο Λι, ένα από τα θύματα του σχεδίου που ανέφερε για πρώτη φορά την υπόθεση στην κινεζική αστυνομία, όπου έστειλε 10 ETH στη διεύθυνση των δραστών και έλαβε 600 HT σε αντάλλαγμα, αλλά δεν μπόρεσε να καταθέσει ή να πουλήσει τα πλαστά κουπόνια οπουδήποτε.

Προειδοποίηση για τυχόν νέες απάτες.

Η αστυνομία αποκάλυψε επίσης ότι είναι η πρώτη τέτοια περίπτωση πλαστών κρυπτονομισμάτων στην Κίνα. Αναφέρουν επίσης ότι οι ύποπτοι έχουν δημιουργήσει δεκάδες ομάδες Telegram και πάνω από 10.000 πλαστούς λογαριασμούς για να προωθήσουν αυτά τα πλαστά κρυπτογραφημένα κουπόνια.

Οι τρεις πρωταγωνιστές της απάτης είχαν επίσης επτά υπαλλήλους που εργάζονται για αυτούς.

Μεταξύ των κατασχεθέντων ψηφιακών νομισμάτων περιλαμβάνονται τα Bitcoin , Ether και Tether. Τα κατασχεθέντα αντικείμενα περιλαμβάνουν επίσης ένα Ferrari και ένα αυτοκίνητο McLaren, μαζί με μια πολυτελή βίλα που ανήκουν μαζί στους υπόπτους.

Δεν είναι, ωστόσο, σαφές πώς η κινεζική αστυνομία βρήκε τα ίχνη των απατεώνων, αν χρησιμοποίησε οποιαδήποτε ανάλυση αλυσίδας ή κάτι άλλο.

Οι απάτες Crypto έχουν αυξηθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες και οι απατεώνες χρησιμοποιούν διάφορες τεχνικές για να εισπράξουν κρυπτογράφηση από τα πιθανά θύματα. Το Crypto exchange BitBay προειδοποίησε πρόσφατα τους πελάτες του σχετικά με την προσέγγιση των απατεώνων στο τηλέφωνο με προσφορές crypto giveaway.

του Βαγγέλη Τσάπα

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here