Τον «οδικό χάρτη» για την αγορά των κρυπτονομισμάτων παραθέτει στη συνέντευξη που ακολουθεί ο κ. Βαγγέλης Τσάπας, σύμβουλος επιχειρήσεων και ιδρυτής της HNC, αναλύοντας λεπτομερώς όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τα κρυπτονομίσματα, τις ευκαιρίες και τους πιθανούς κινδύνους. 

Όπως ο ίδιος αναφέρει: «Το κρυπτονόμισμα είναι ένα ψηφιακό νόμισμα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως ηλεκτρονικό μέσο πληρωμής για υπηρεσίες ή αγαθά χωρίς τη μεσολάβηση ενδιάμεσου τρίτου μέρους (π.χ. τράπεζας). Όλες οι συναλλαγές κρυπτονομισμάτων είναι ασφαλείς, άμεσες, διαφανείς και με χαμηλότερα κόστη. Φυσικά, η κρυπτογράφηση, ως σύμβολο, είναι εντελώς απαλλαγμένη από κάθε είδους πληθωρισμό, έλεγχο ή παρέμβαση».

Η μακροπρόθεσμη αξία ενός ψηφιακού νομίσματος θα καθοριστεί από πολλούς παράγοντες, όπως η πραγματική μαζική υιοθέτηση και η πραγματική αξία που φέρνουν τέτοια νομίσματα για την καθημερινή μας ζωή

Θεωρείτε ότι η κρυπτογράφηση είναι το μέλλον;

Τα κρυπτονομίσματα είναι κυρίως τεχνολογία. Πρόκειται για ένα τεχνολογικό πρωτόκολλο που ονομάζεται blockchain, λειτουργεί πίσω από οποιαδήποτε κρυπτογράφηση και εξασφαλίζει ασφάλεια, διαφάνεια, ταχύτητα και ελάχιστα τέλη μεταφοράς.

Είναι η ίδια τεχνολογία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε είδος βιομηχανίας, όπως στα logistics, στις μεταφορές, στη ναυτιλία, στον κλάδο υγείας και ούτω καθεξής. Είναι το ίδιο πρωτόκολλο που παρέχει ταχύτητα, ευκολία προσβασιμότητας και πλήρη ασφάλεια για κάθε είδους εγγραφή ή συναλλαγή.

 Έτσι, όταν μιλάμε για ένα πρωτόκολλο Διαδικτύου, δεν υποθέτουμε ότι αυτή η τεχνολογία είναι το μέλλον, ξέρουμε ακριβώς για ποιο πράγμα μιλάμε. 

Ωστόσο, τα κρυπτονομίσματα είναι ήδη αποδεκτά από εταιρείες όπως η Mastercard, η Visa και φυσικά η PayPal, και ταυτόχρονα όλο και περισσότερες τεράστιες εταιρείες διαθέτουν κρυπτονομίσματα στους ισολογισμούς τους ως αποπληθωρισμένο περιουσιακό στοιχείο κι ως ένα γρήγορο, χωρίς κόστος και ασφαλές μέσο πληρωμής.

 Η τεχνολογία πίσω από την κρυπτογράφηση διαδραματίζει σημαντικό ρόλο. Τα αποκεντρωμένα νομίσματα είναι ανθεκτικά στη λογοκρισία, αλλά, ακόμη περισσότερο, είναι σχεδόν αδύνατο να διαγραφούν.

Τι καθορίζει την τιμή και πώς επηρεάστηκε η αξία τους σε περιόδους οικονομικής κρίσης;

Σε αντίθεση με τα νομίσματα fiat, όπως το ευρώ και το δολάριο, η αξία των κρυπτονομισμάτων δεν καθορίζεται από τις κεντρικές τράπεζες, αλλά από τον κανόνα της προσφοράς και της ζήτησης. 

Η απλή αρχή της προσφοράς και της ζήτησης είναι ένας μεγάλος παράγοντας που καθορίζει την αξία για οτιδήποτε μπορεί να διαπραγματευτεί, συμπεριλαμβανομένων όλων των ψηφιακών νομισμάτων στην αγορά. Για παράδειγμα, εάν περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να αγοράσουν κρυπτονομίσματα, ενώ άλλοι είναι πρόθυμοι να τα πουλήσουν, η τιμή θα αυξηθεί και το αντίστροφο. Και δεδομένου ότι η προσφορά πολλών κρυπτονομισμάτων είναι περιορισμένη, η αυξημένη δημοτικότητα αυτών αυξάνει τις τιμές. 

Εάν ένα νόμισμα κερδίζει μαζική υιοθέτηση, η αξία του μπορεί να φτάσει μέχρι την οροφή. Αυτό συμβαίνει επειδή ο συνολικός αριθμός των περισσότερων κρυπτονομισμάτων είναι περιορισμένος και η αυξημένη ζήτηση οδηγεί σε άμεση αύξηση της τιμής. 

Η μακροπρόθεσμη αξία ενός ψηφιακού νομίσματος θα καθοριστεί από πολλούς παράγοντες, όπως η πραγματική μαζική υιοθέτηση και η πραγματική αξία που φέρνουν τέτοια νομίσματα για την καθημερινή μας ζωή (σε σύγκριση με άλλες παραδοσιακές μεθόδους πληρωμής). 

Ένας άλλος κρίσιμος παράγοντας θα είναι εάν οι κυβερνήσεις και οι κεντρικές τράπεζες υιοθετήσουν τη νέα τεχνολογία. Τέλος, η χρηστικότητα και η ασφάλεια είναι ένα βασικό στοιχείο που πρέπει να εξελιχθεί πέρα από το σημερινό πρότυπο για να επιτρέψει σε όλους να διατηρήσουν τα κρυπτονομίσματά τους έτοιμα και με ασφάλεια για χρήση στην καθημερινή τους ζωή.

Πόσο εύκολο είναι για κάποιον να επενδύσει σε κρυπτονομίσματα;

Τα πρώτα χρόνια της κρυπτογράφησης το εμπόριο ήταν αρκετά δύσκολο και δεν μπορούσε να γίνει εύκολα κατανοητό από άτομα. Μετά από δέκα χρόνια, μπορούμε να πούμε ότι τα πράγματα έχουν γίνει πολύ πιο εύκολα και ο όρος «κρυπτογράφηση» είναι πιο οικείος σε όλους. Η εγγραφή σε ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων καθώς και η δημιουργία ψηφιακού πορτοφολιού έχουν γίνει πολύ προσιτά και, το πιο σημαντικό, η ασφάλεια έχει βελτιωθεί σημαντικά. Έτσι, τώρα, όλοι μπορούν να ανταλλάσσουν κρυπτονομίσματα αρκετά εύκολα και γρήγορα. 

Ποια θα ήταν η συμβουλή σας σε έναν νέο επενδυτή;

Οι περισσότεροι επενδυτές αντιμετωπίζουν τα κρυπτονομίσματα ως μετοχές και όχι ως τεχνολογικό, ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο που θα δημιουργήσει ένα αποκεντρωμένο χρηματοοικονομικό δίκτυο (DEFI) και θα αλλάξει τον χρηματοοικονομικό κόσμο, όπως τον γνωρίζουμε μέχρι τώρα. Η τεχνολογία blockchain έχει κατακτήσει τον οικονομικό και βιομηχανικό κόσμο. 

Ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας ενός κρυπτονομίσματος είναι η βασική τεχνολογία. Κάθε φορά που κυκλοφορεί ένα νέο κρυπτονόμισμα, όπως το HNC, συνήθως βγάζουν ένα white paper. Αυτό θα σκιαγραφήσει τον σκοπό του νομίσματος, την τεχνολογία, τον τρόπο λειτουργίας του και το συνολικό όραμά του. 

Το white paper είναι ένα από τα καλύτερα εργαλεία για την αξιολόγηση των βασικών θεμάτων ενός νομίσματος και δεν πρέπει ποτέ να επενδύετε σε τίποτα μέχρι να διαβάσετε τo white paper του. Ένα white paper μπορεί επίσης να σας διαβεβαιώσει για τον επαγγελματισμό και την αξιοπιστία του κρυπτονομίσματος. 

Φυσικά, μπορείτε να βρείτε όλα τα παραπάνω στο white paper που εκδόθηκε από το Ίδρυμα HNC.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει κάποιος όταν επενδύει σε κρυπτονομίσματα;

Παρόλο που όλο και περισσότερες εταιρείες και χώρες υιοθετούν την τεχνολογία blockchain, τα ψηφιακά νομίσματα δεν έχουν αποκτήσει πλήρη υιοθέτηση στην καθημερινή ζωή. Ο πραγματικός κίνδυνος διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων σχετίζεται κυρίως με τη μεγάλη αστάθεια.

 Το HNC είναι ένα startup έργο όχι με επιτυχία 100%, αλλά, το πιο σημαντικό, με μια σταθερή, αξιόπιστη, ασφαλή και αποδεδειγμένη τεχνολογία. Με μια ομάδα επιτυχημένων και αποφασιστικών μελών, φιλοδοξεί να γίνει ένας από τους δυναμικούς «παίκτες» στον τομέα των ανταλλαγών και των συναλλαγών. Το HNC έχει το θεμέλιο να πετύχει τόσο ως επένδυση όσο και ως πλήρες μέσο ψηφιακών πληρωμών.

 Τα κρυπτονομίσματα είναι ένα «νεογέννητο παιδί» στο μπλοκ και οι άνθρωποι δεν ξέρουν πώς να χειριστούν αυτήν την πρωτοφανή τεχνολογία. Υποτίθεται ότι αυτός είναι ο πραγματικός κίνδυνος κρυπτονομισμάτων και όχι το ίδιο το ψηφιακό στοιχείο. 

Τι θα λέγατε σε όσους συνδέουν την αγορά κρυπτογράφησης με τους κινδύνους του χρηματιστηρίου;

Προφανώς δεν υπάρχει τίποτα κοινό μεταξύ της κρυπτογράφησης και της ιδεολογίας του χρηματιστηρίου, όπως εξηγήσαμε προηγουμένως. Το χρηματιστήριο επηρεάζεται σοβαρά από τις διεθνείς μεταβάσεις, τις μεταβολές της κυβερνητικής πολιτικής και τις οικονομικές αναταραχές, ενώ τα κρυπτονομίσματα είναι, αντικειμενικά, απρόσβλητα από τα περισσότερα οικονομικά φαινόμενα, όπως τον πληθωρισμό και την οικονομική αστάθεια.

Φορολογούνται τα κρυπτονομίσματα;

Υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος για να απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα σχετικά με τις ελληνικές χρηματοοικονομικές αρχές και τη φορολογική πολιτική. Δυστυχώς, δεν έχει εκδοθεί ακόμη κάποιο φορολογικό σχέδιο από την ευρωπαϊκή χρηματοοικονομική επιτροπή σχετικά με τα κρυπτονομίσματα. Η εξέχουσα νομική μας υπηρεσία, με επικεφαλής τον κ. Μπουτόπουλο Κωνσταντίνο, πρώην πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (ΕΚ) και μέλος του ΔΣ, παραμένει σε συνεχή επαφή και αφήγηση με τις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να διαμορφώσει μια σαφή πολιτική το συντομότερο δυνατό.

Ποιο ήταν το ερέθισμα που σας ώθησε να συμμετάσχετε στα κρυπτονομίσματα;

Η αλήθεια είναι ότι είδα από την αρχή μια μεγάλη ευκαιρία να συμμετάσχω στην προσπάθεια για τη δημιουργία ενός αποκεντρωμένου ψηφιακού χρηματοοικονομικού κόσμου. 

Σήμερα, είμαι πεπεισμένος ότι τα ψηφιακά νομίσματα είναι το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας και ότι πρόκειται να αναλάβουν το μεγαλύτερο μέρος των μελλοντικών συναλλαγών του κόσμου.

 Η ομάδα μας ανέλαβε τη διαχείριση του νομίσματος HNC τον Μάρτιο του 2020 και από τότε εργαζόμαστε σκληρά για να καθιερώσουμε το HNC ως ένα σημαντικό δίκτυο πληρωμών, επενδύοντας στην τεχνολογία και το προσωπικό, και πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα θα μπορέσουμε να το επιτύχουμε.

Θα θέλαμε να μας πείτε λίγα λόγια για το HNC, το πρώτο ελληνικό κρυπτονόμισμα.

Το HNC είναι μια κρυπτογράφηση ανοιχτού κώδικα που βασίζεται στην τεχνολογία blockchain του Dash Coin, που επικεντρώνεται στην προσφορά ενός ταχύτερου και φθηνότερου παγκόσμιου δικτύου πληρωμών που είναι αποκεντρωμένο στη φύση. 

Σύμφωνα με τo white paper, το HNC Coin επιδιώκει να βελτιωθεί επάνω στο Bitcoin (BTC), παρέχοντας ισχυρότερη προστασία της ιδιωτικής ζωής όσο και γρηγορότερες και φθηνότερες συναλλαγές, και έτσι να γίνει ένα χρήσιμο ψηφιακό νόμισμα παγκοσμίως, διεισδύοντας στην πραγματική οικονομία.

 Το HNC, του οποίου το όνομα προέρχεται από το “Hellenic Coin”, κυκλοφόρησε το 2015 ως στιγμιότυπο του Litecoin (LTC). Από το 2021, το HNC Coin έχει αναπτύξει και προσαρμόσει την τεχνολογία Dash blockchain ώστε να περιλαμβάνει χαρακτηριστικά όπως ένα δίκτυο δύο επιπέδων με κινούμενους κόμβους, συμπεριλαμβανομένων των “Master nodes” και της αποκεντρωμένης διακυβέρνησης έργων: InstantSend, το οποίο επιτρέπει την άμεση πληρωμή, ChainLocks, το οποίο κάνει το blockchain HNC άμεσα αμετάβλητο, και PrivateSend, το οποίο προσφέρει πρόσθετο προαιρετικό απόρρητο για συναλλαγές. 

Έγινε, λοιπόν, ένα πλήρως αποκεντρωμένο πρωτόκολλο peer-to-peer, που είναι ανεξάρτητο από κάθε έλεγχο της κυβέρνησης και της κεντρικής τράπεζας. 

Ο μέγιστος αριθμός νομισμάτων HNC που μπορούν να εκδοθούν είναι 100 εκατομμύρια. Μέχρι αυτήν τη στιγμή (Ιούλιος 2021), έχουν εκδοθεί 93 εκατομμύρια νομίσματα και 7 εκατομμύρια διαθέσιμα για εξόρυξη.

Ποιοι είναι οι ιδρυτές του HNC;

Το HNC ιδρύθηκε το 2015 από Έλληνες προγραμματιστές και έγινε ένα “fork” του Dash Coin τον Ιούνιο του 2021. Το έργο ονομάστηκε αρχικά Hellenic Coin, αλλάζοντας το όνομά του σε HNC Coin τον Ιούνιο του 2021, ακριβώς την εποχή που άλλαξε την τεχνολογία του blockchain που εστιάζει στην ασφάλεια και ταχύτητα συναλλαγών. 

Το δίκτυο HNC Coin αποτελείται, επί του παρόντος, από μια ομάδα από περισσότερους από 20 επαγγελματίες υψηλής εξειδίκευσης, που είναι διασκορπισμένοι σε όλη την Ευρώπη. Όλα τα μέλη της ομάδας προέρχονται από οικονομικούς και/ή τεχνολογικούς τομείς, όπως χρηματιστήρια, τράπεζες, ιδρύματα λογισμικού κ.λπ.

Ποια είναι η αποστολή του HNC;

Η μοναδική αποστολή του HNC είναι να εισέλθει στην πραγματική οικονομία και να γίνει ένας αξιόπιστος εναλλακτικός τρόπος πληρωμής αγαθών και υπηρεσιών σε παγκόσμια κλίμακα. Το HNC στοχεύει στην παροχή ενός περιουσιακού στοιχείου διπλού σκοπού, πλήρως διαφανές, το οποίο συνδυάζει έναν εξαιρετικά γρήγορο και ασφαλή εναλλακτικό τρόπο πληρωμής καθώς και ένα επενδυτικό στοιχείο. 

Επιπλέον, ο κύριος στόχος του HNC είναι να γίνει ο καταλύτης ενός νέου οικοσυστήματος, που γεφυρώνει τον ψηφιακό και συμβατικό κόσμο. Χρησιμοποιώντας παραδοσιακές τραπεζικές μεθόδους (π.χ. χρησιμοποιώντας μια χρεωστική κάρτα Visa), το HNC στοχεύει στην επίλυση του ζητήματος της ζήτησης που αντιμετωπίζουν όλα τα κρυπτονομίσματα από τη δημιουργία τους.

 Το HNC θα δημιουργήσει μια διαρκή ζήτηση, μέρα με τη μέρα και χρόνο με τον χρόνο, μέσω του μοναδικού επιχειρηματικού του μοντέλου, μια πρόκληση που δεν έχει ξεπεράσει κανένα άλλο κρυπτονόμισμα μέχρι τώρα. 

Η ομάδα του HNC σκοπεύει να είναι ένα βασικό εργαλείο διαπραγμάτευσης με σημαντική υποστήριξη του κλάδου, όγκο αλλά και ρευστότητα συναλλαγών. Θα μπορούσε να είναι ένα όχημα τεχνογνωσίας για τη δημιουργία νέων εφαρμογών blockchain, για σύνδεση με πλατφόρμες ηλεκτρονικών συναλλαγών ως επιλογή πληρωμής καθώς και με τους αναδυόμενους τομείς της ενέργειας, της ηλεκτρικής ενέργειας και της περιβαλλοντικής διαχείρισης. 

Η εισαγωγή του HNC σε τομείς όπως ο τουρισμός θα είναι το κύριο μέλημα. Τέτοιες πλατφόρμες θα χρησιμοποιούν το HNC ως μέσο πληρωμής, ενώ η επιστροφή χρημάτων θα παρέχεται ως ανταμοιβή όχι μόνο στον πελάτη, αλλά και στον επιχειρηματία. Θα δοθούν κίνητρα και για τα δύο μέρη.

 Η επέκταση της χρήσης κρυπτονομισμάτων θα οδηγήσει την κρυπτογράφηση στο να υιοθετήσει όρους και πρακτικές για την απόκτηση των χαρακτηριστικών των παραδοσιακών επενδυτικών προϊόντων, όπως νομικό πλαίσιο, τυποποίηση, άδειες, αξιοπιστία, κύρος. 

Το HNC Revolution προβλέπει και επενδύει σε αυτήν την αλλαγή, αναμένοντας να είναι στο κλαμπ της κρυπτονομισμάτων που θα συμμετάσχουν σε αυτήν την επέκταση.

Τι κάνει το HNC μοναδικό;

Σύμφωνα με τους ιδρυτές που δημιούργησαν το HNC το 2020, ο κύριος στόχος είναι «να είναι ένα από τα πιο φιλικά προς τον χρήστη και εύχρηστα σε καθημερινές πληρωμές κρυπτονομίσματα στον κόσμο». Για να επιτευχθεί αυτό το έργο βασίζεται σε ένα δίκτυο κύριων κόμβων, οι οποίοι είναι διακομιστές που έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν προηγμένες υπηρεσίες με ασφάλεια και διακυβέρνηση στο σύστημα προτάσεων του HNC. 

Σε αντάλλαγμα για μέρος των ανταμοιβών μπλοκ, οι κύριοι κόμβοι παρέχουν ένα δεύτερο επίπεδο υπηρεσιών στο δίκτυο. Διευκολύνουν λειτουργίες όπως InstantSend, PrivateSend και ChainLocks.

 Χρησιμοποιήθηκαν Masternodes για να διασφαλιστεί ότι το blockchain είναι άμεσα διαθέσιμο σε όλους τους συμμετέχοντες στο δίκτυο. Τα Masternodes εκτελούν επίσης πολλές άλλες λειτουργίες που σχετίζονται με την υγεία και την αποτελεσματικότητα του δικτύου, όπως η διακυβέρνηση, η ασφαλής αποθήκευση δεδομένων χρήστη, η επεξεργασία συναλλαγών για ελαφριά πορτοφόλια και η διευκόλυνση άμεσων και ιδιωτικών συναλλαγών.

 Τα Masternodes επιβραβεύονται με το 99% των νομισμάτων που εξορύσσονται και το υπόλοιπο 1% πάει στους ανθρακωρύχους.

Πώς λειτουργεί το InstantSend;

Σε αντίθεση με τα συμβατικά blockchains, όπου είναι απαραίτητο να περιμένετε την επιβεβαίωση συναλλαγής σε ένα μπλοκ, το HNC Coin αξιοποιεί το δίκτυο των κύριων κόμβων για να επιβεβαιώσει ότι τα χρήματα που καθορίζονται στη συναλλαγή δεν έχουν ήδη ξοδευτεί και στη συνέχεια τα κλειδώνουν εντός 1-2 δευτερολέπτων, ώστε να μην μπορούν να ξοδευτούν ξανά έως ότου ολοκληρωθεί η συναλλαγή. Τυχόν συναλλαγές που επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν τα ίδια χρήματα θα απορριφθούν από το δίκτυο, ακόμη και σε περίπτωση επίθεσης 51%.

Πώς λειτουργεί το PrivateSend;

Το HNC Coin προσφέρει προαιρετική ανωνυμία συναλλαγής μέσω μιας δυνατότητας που ονομάζεται PrivateSend. Το PrivateSend σάς επιτρέπει να χωρίσετε το HNC Coin σε συγκεκριμένες ονομασίες και να το «συνδυάσετε» με άλλους συμμετέχοντες, αποκρύπτοντας έτσι την προέλευση των χρημάτων που χρησιμοποιήθηκαν στην τελική συναλλαγή. 

Το PrivateSend προσφέρει ανώτερη προστασία της ιδιωτικής ζωής στις κεντρικές υπηρεσίες μίξης, επειδή κάθε γύρος ανάμιξης διευκολύνεται από έναν διαφορετικό κύριο κόμβο, καθιστώντας ουσιαστικά αδύνατο τον εντοπισμό χρημάτων στο blockchain.

 Το HNC διατίθεται στο εμπόριο τόσο σε μεμονωμένους χρήστες όσο και σε εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων εμπόρων, χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, traders, ναυτιλιακών εταιρειών και όσων χρειάζονται αποστολή διεθνών εμβασμάτων. 

Το 2020, η ομάδα του HNC ανακοίνωσε ότι ο κύριος στόχος της είναι η οικοδόμηση του οικοσυστήματός της, διασφαλίζοντας ότι οι χρήστες είναι ικανοποιημένοι και προωθούν περαιτέρω την τεχνολογία πίσω από το δίκτυο.

Τι κάνει το δίκτυο HNC ασφαλές;

Το HNC χρησιμοποιεί ένα δίκτυο δύο επιπέδων για να εξασφαλίσει τις συναλλαγές του. Το πρώτο επίπεδο αποτελείται από κόμβους που πραγματοποιούν εργασίες εξόρυξης βάσει ενός πρωτοκόλλου συναίνεσης απόδειξης εργασίας, που σημαίνει ότι ανταγωνίζονται για την επίλυση σύνθετων κρυπτογραφικών προβλημάτων και τουλάχιστον το 51% των κόμβων πρέπει να εγκρίνει μια συναλλαγή για να προστεθεί στο blockchain. 

Ο αλγόριθμος PoW που χρησιμοποιείται από το HNC ονομάζεται «X11»: ένας αλγόριθμος που χρησιμοποιείται από το Dash blockchain χρησιμοποιεί μια ακολουθία 11 αλγορίθμων hashing. Σύμφωνα με την τεκμηρίωση του Dash, το X11 είναι «ένα από τα ασφαλέστερα και πιο εξελιγμένα κρυπτογραφικά hashes που χρησιμοποιούνται από τα σύγχρονα κρυπτονομίσματα».

 Η δεύτερη βαθμίδα αποτελείται από master nodes που λειτουργούν με έναν αλγόριθμο συναίνεσης απόδειξης υπηρεσίας στον οποίο οι master nodes βαθμολογούνται με βάση το ιστορικό τους για την παροχή καλών υπηρεσιών στο δίκτυο. 

Ο Masternode επιβλέπει το δίκτυο και έχει τη δύναμη να απορρίπτει νέα μπλοκ που προστίθενται από κόμβους εάν κριθούν ακατάλληλα. 

Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον σε πληρωμές σχετικά με το HNC Coin;

Το HNC σκοπεύει να εκτελέσει πληρωμές χρησιμοποιώντας κυρίως τα ακόλουθα μέσα:

Visa/Mastercard: Πιθανή ενσωμάτωση του HNC σε μια προπληρωμένη MasterCard ή/και Visa, η οποία θα επιτρέψει την ανταλλαγή νομισμάτων HNC σε νομίσματα fiat και αντίστροφα σε μια συγκεκριμένη εφαρμογή για κινητές συσκευές. Μετά την ανταλλαγή, οι καταναλωτές θα μπορούν να προσθέσουν χρήματα (νομίσματα fiat) στην προπληρωμένη Mastercard/Visa τους και να χρησιμοποιήσουν τέτοια χρήματα ή/και να αποσύρουν χρήματα από τα ΑΤΜ της Τράπεζας παγκοσμίως.

POS Terminal Gateway: Οι πελάτες θα στέλνουν πληρωμές σε HNC είτε από τους λογαριασμούς ανταλλαγής τους είτε από τον υπολογιστή τους (εγγενές πορτοφόλι HNC) ή από την κινητή τους συσκευή (κινητό πορτοφόλι όπως “Coinomi”) απευθείας σε μια διεύθυνση HNC πληρωμής. Το POS Terminal Gateway θα εμφανίσει το τιμολόγιο στη συσκευή POS. Ο πελάτης θα πληρώσει το τιμολόγιο με κλειδωμένη συναλλαγματική ισοτιμία. Η πληρωμή του πελάτη θα μετατραπεί σε τοπικό νόμισμα. Το POS Terminal Gateway θα ξεκινήσει την τραπεζική διευθέτηση –μεταφορά στον τραπεζικό λογαριασμό σε τοπικό νόμισμα–, που πραγματοποιείται εντός 24-72 ωρών, ή θα αποθηκεύσει το ποσό στο πορτοφόλι HNC. Απαιτούνται μόνο χρεώσεις συναλλαγής blockchain (για κόμβους).

Ποιος θα είναι ο αντίκτυπος της χρεωστικής κάρτας HNC στο οικοσύστημα του HNC;

Το HNC σχεδιάζει να γίνει αποδεκτό από εκατομμύρια εμπόρους σε παγκόσμια κλίμακα. Αναμφισβήτητα, η είσοδος του HNC στην πραγματική οικονομία θα δώσει τεράστια αξία στους επενδυτές του, καθώς και μια διαρκής ζήτηση θα δημιουργηθεί ταυτόχρονα μέσω των συνεργασιών του με ομάδες μεγάλων αλυσίδων καταστημάτων και Key-Accounts.

 Πιθανή ενσωμάτωση του HNC σε μια Προπληρωμένη MasterCard ή/και Visa, η οποία θα επιτρέψει την ανταλλαγή νομισμάτων HNC σε νομίσματα fiat και αντίστροφα σε μια συγκεκριμένη εφαρμογή για κινητά ή/και την έκδοση της επιφάνειας εργασίας. 

Μετά την ανταλλαγή, οι καταναλωτές θα είναι σε θέση να προσθέσουν χρήματα (νομίσματα fiat) στην προπληρωμένη Mastercard/Visa τους και να χρησιμοποιήσουν τέτοια χρήματα ή/και να αποσύρουν χρήματα από τα ATM των τραπεζών παγκοσμίως.

 Εκτιμούμε ότι για το έτος 2022 θα εκδοθούν περίπου 20.000 χρεωστικές κάρτες HNC, καθώς και το 2023 άλλες περισσότερες από 20.000 χρεωστικές κάρτες HNC και ούτω καθεξής.

 Υποθέτουμε ότι το 30% των συνολικών εκδοθεισών καρτών πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ως μέσο πληρωμής στην καθημερινή ζωή. Αυτό σημαίνει ότι για το 2022 περίπου 6.000 χρεωστικές κάρτες HNC πρόκειται να χρησιμοποιούνται σε καθημερινή βάση. 

Καθώς τα άτομα χρησιμοποιούν τις χρεωστικές κάρτες τους, θα κερδίζουν όλο και περισσότερες ανταμοιβές από τις αγορές τους και έτσι η ζήτηση για HNC θα αυξηθεί ανάλογα. Σύντομα, όπου το πρόγραμμα επιβράβευσης θα τεθεί σε ισχύ, τόσο οι καταναλωτές όσο και οι έμποροι θα έχουν υψηλά κίνητρα για τη χρήση και αποδοχή του HNC ως μέσου πληρωμής.

Πού μπορεί κάποιος να βρει πληροφορίες σχετικά με το HNC Coin και τα crypto γενικά;

Εκτός από τη δημιουργία του δικού μας ανταλλακτηρίου HNC Revolution, δημιουργήσαμε ένα κανάλι στη σελίδα του YouTube, καθώς και σε άλλα κοινωνικά μέσα, όπου ειδικοί κρυπτογράφησης, μέλη της ομάδας μας, ενημερώνουν σχετικά με την εξέλιξη αυτής της πολλά υποσχόμενης τεχνολογίας. 

Επίσης, υπάρχει ο δημόσιος ιστότοπός μας www.hnc-coin.com, όπου μπορείτε να βρείτε τις πληροφορίες που θέλετε και είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε όσους έχουν απορίες ή διάφορα ζητήματα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here