Αυξάνουν την συμμετοχή τους στη Forthnet οι 4 πιστώτριες τράπεζες ξεπερνώντας το όριο της καταστατικής μειοψηφίας, κοντά στο 36%, προκειμένου να ενισχύσουν την πίεση τους προς Vodafone και Wind.

Οι τράπεζες (Alpha Bank, Tρ. Αττικής, Εθνική και Tρ. Πειραιώς) ανακοίνωσαν στο Χ.Α ότι μετέτρεψαν 8.723.237 ομολογίες που αντιστοιχούν σε ισάριθμες νέες μετοχές.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας στα μέσα του 2016 είχε αποφασίσει την έκδοση Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου, το οποίο καλύφθηκε τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς από τις 4 τράπεζες, αναλογικά κατά το ποσοστό που συμμετέχουν στο δανεισμό της Forthnet. Η εξέλιξη αυτή είχε δώσει την δυνατότητα στις τράπεζες να παρεμβαίνουν στις μετοχικές εξελίξεις της εταιρείας, δεδομένου ότι με τις μετατρέψιμες ομολογίες που απέκτησαν μπορούσαν να ελέγξουν μέχρι και το 68% του μετοχικού κεφαλαίου της Forthnet.

Ένα χρόνο αργότερα,  οι πιστώτριες τράπεζες, μετέτρεψαν επίσης κατά την ίδια αναλογία του ποσοστού κάλυψης του Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου, μέρος των ομολογιών που κατείχαν αποκτώντας συνολικά κάτω από το 33% των μετοχών της εταιρείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here