Κλείσιμο πρώτου τριμήνου χθες και μία υπερχρεωμένη εισηγμένη είναι αυτή, που έστειλε
τους επενδυτές στο “ταμείο” με …τριψήφια απόδοση.
  • Ο λόγος για την Yalco, καθώς στο διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου διέγραψε τροχιά +170% με τη μετοχή να διαμορφώνεται στα 0,27 ευρώ.
H Yalco, εταιρεία συνώνυμη με τον οικιακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό στην Ελλάδα και με εξαγωγές σε 35 χώρες μέσα από την 100χρονη πορεία της είχε βρεθεί στο παρά…ένα για να βάλει λουκέτο.
Με επίπονες, μεθοδικές και κοστοβόρες προσπάθειες η οικογένεια Κωνσταντίνου πέτυχε-αρχικά το 2016- την αναδιάρθρωση των υποχρεώσεων της (με Eurobank, Πειραιώς και Εθνική), αναζήτησε μέχρι και στρατηγικό επενδυτή για να φτάσει με την “δεύτερη γενιά”-τον Σωκράτη και Αμαλία Κωνσταντίνου– στο να αρχίσει να “γυρίζει” την ιστορική εταιρεία.
  • Αναμφίβολα ένα επενδυτικό στοίχημα αυξημένης επικινδυνότητας– αλλά με απόδοση +170% στο τρίμηνο– καθώς επανέρχεται σε λειτουργικότητα.
  • Με αρκετές νέες συμφωνίες στο portfolio της η διοίκηση της εισηγμένης (σημαντικότερες για τον εξοπλισμό του Brown Acropol Hotel στην Ομόνοια, του Onoma Hotel στην Θεσσαλονίκη και το 5άστερο Ikos Andalusia στην Ισπανία) αρχίζει να διακρίνει κάποιο φως στον ορίζοντα.
Άλλωστε με αποτίμηση, μόλις 3,56 εκατ. € αποτελεί ένα από τα φθηνότερα risky bets της αγοράς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here